Izvor: Kurir.rs
15.10.2023 u 11:46
0

SOROŠ SE POVLAČI? Zatvara kancelarije širom sveta

Međunarodna mreža fondacija vredna 25 milijardi dolara koju je pokrenuo Soroš zatvara kancelarije širom sveta jer se sprema da otpusti više od 40% osoblja.

SOROŠ DAO 300 MILIONA ZA BAJDENA: Evo kakvu ARMIJU FINANSIRA

Zaposleni u operacijama Fondacije za otvoreno društvo (OSF) u Africi prošle sedmice primili su dopise u kojima se navode detalji o sledećim koracima procesa, koji uključuje zatvaranje niza kancelarija i predstavništava na kontinentu, osim lokacija u Baltimoru i Barseloni, prema kopiji imejlova koje je video Blumberg.

„Odlukom odbora u junu, potrebno je smanjiti broj zaposlenih više od 40 odsto“, rekao je Binafer Noroji, potpredsjednik programa OSF-a u jednom od mejlova. „Više nemamo propusni opseg za upravljanje sa više malih kancelarija, zbog čega je doneta odluku da dodatno smanjimo broj naših lokacija“, dodao je.

Dobrotvorna organizacija hedž fonda daje više od milijardu dolara grantova godišnje, uključujući preko 100 miliona dolara u Africi. Lokacije na kojima OSF više neće imati kancelarije i zaposlene uključuju Adis Abebu, Etiopija; Kampala, Uganda; Kejptaun; Kinšasa, Demokratska Republika Kongo; Abuja, Nigerija; i Fritaun, Sijera Leone, prema imejlu izvršne direktorke Afrike Mutonije Vanjeki. Kancelarije u Nairobiju, Kenija; Dakar, Senegal; i Johanesburgu će ostati otvorene.

„Veoma mi je žao što je tako ispalo”, napisala je Vanjeki zaposlenima u elektronskoj poruci koju je video Blumberg. „To očigledno nije ono što je bilo ko od nas očekivao, a takođe mi je veoma žao što nisam imala informacije o tome ranije“, dodala je ona, rekavši da promene nisu ono čemu se rukovodstvo „opredeljivalo pre dve godine“.

Zatvaranje predstavništava u Barseloni i Baltimoru najavljeno je ranije ove godine, a kancelarije u Africi su “u različitim fazama tranzicije za zatvaranje ili spajanje u jedan regionalni entitet” od 2021, rekao je portparol OSF-a u e-poruci. Mnoge od satelitskih kancelarija bi trebalo da budu zatvorene do kraja 2023. godine, dodao je portparol, prenosi Investitor.

E-poruke osoblju dolaze nakon što je Inside Philanthropy u julu objavio da je OSF uklonio više od deset kancelarija širom Afrike i Azije sa liste na svojoj web stranici. Naslednik fondacije

OSF je sada u rukama Soroševog 37-godišnjeg sina Aleksa, koji je postao predsednik organizacije u decembru 2022. godine i najavljen kao zvanični naslednik svog oca u junu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter