Izvor: RT
17.09.2023 u 21:45
1

SOROŠ DAO 300 MILIONA ZA BAJDENA: Evo kakvu ARMIJU FINANSIRA

Organizacija Generacija Z za promene instruirana je prošle godine u Beloj kući da pravi sadržaj koji "objašnjava" američku politiku i ciljeve u sukobu u Ukrajini.

Milijarder Džordž Soroš posredno je platio prošle godine najmanje 300.000 dolara grupi levičarskih TikTokera koji su koristili ova sredstva da na toj platformi promovišu veliki broj liberalnih narativa, piše „Njujork post“.

Grupa je često radila pod direktnim uputstvima Bele kuće.

Soroševa Fondacija za otvoreno društvo donirala je 5,5 miliona dolara neprofitnoj organizaciji „Alternativ ekšn“ 2020. i 2021. godine, koja je zatim platila najmanje 300.000 dolara organizaciji Generacija Z za promene u 2022. godini, piše ovaj list, pozivajući se na poreske prijave.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: ZELENSKI neće DOČEKATI KRAJ GODINE ŽIV – OTPISAN JE! RUSIJA POKORAVA UKRAJINU!

Generacija Z za promene sebe predstavlja kao mrežu koju čini više od 500 „aktivista, organizatora i stvaralaca“ na društvenim mrežama. Ova grupa promoviše sadržaj poput liberalne imigracione politike, „klimatske pravde“ i abortusa, navodi se na internet stranici grupe.

Ovu organizaciju je takođe unajmio predsednik SAD Džozef Bajden kako bi njeni članovi promovisali Bajdenovu politiku i napadali republikance.

Članovi Generacije Z za promene pozvani su da 2021. godine intervjuišu tadašnjeg šefa radne grupe Bele kuće za virus kovid 19, a pozvani su u rezidenciju predsednika SAD i prošle godine na brifing o sukobu u Ukrajini, kada su instruirani da prave sadržaj koji „objašnjava“ američku politiku i ciljeve u sukobu.

Blizak odnos između Bajdenove administracije i te organizacije privukao je značajnu pažnju medija, a prošle godine je ismejan i u čuvenoj humorističkoj emisiji „Uživo subotom uveče“.

Pored finansiranja kampanja na društvenim mrežama, Soroš je takođe usmerio 128 miliona dolara demokratskim kandidatima i organizacijama tokom prošlogodišnjih međuizbora, što ga čini najvećim donatorom u tom izbornom ciklusu.

Soroš se od tada povukao sa čela Fondacije za otvoreno društvo, prepustivši kontrolu nad nevladinom organizacijom svom sinu Aleksu Sorošu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SOROŠ DAO 300 MILIONA ZA BAJDENA: Evo kakvu ARMIJU FINANSIRA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter