Izvor: Tanjug
26.08.2023 u 08:01
0

SPECIJALNA VOJNA OPERACIJA: Rusija – Napad dronovima na Moskvu,vojne vežbe za spračavanje stranih brodova

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je ukrajinski dron iznad Moskve, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. Kako se precizira u saopštenju, dron je oboren iznad moskovske četvrti Istra, prenela je agencija Tas.

BOLNO PRIZNANJE NEMAČKE : Berlin priznaje neuspeh obaveštajnih službi u sukobu u Ukrajini

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin potvrdio je na svom Telegram kanalu da je dron oboren dok se približavao centru prestonice, kao i da nije bilo povređenih u ovom incidentu.

Ruska Severna flota izvela je ovog meseca mornaričke vežbe u Barencovom moru u cilju sprečavanja neovlašćenog prolaska stranih brodova kroz ruske vode.

-Tokom vežbi, posada velikog protivpodmorničkog broda ‘Viceadmiral Kulakov’ razradila je scenario za suzbijanje dejstava lažnog broda uljeza-, navodi se u saopštenju Severne flote. Dodaje se da je simulirana situacija u kojoj se strani brod pojavljuje na ruskoj granici i ne odgovara na zahteve ruske vojske.

U napadu ukrajinskog drona pogođena je ruska vojna baza na Krimu, ima žrtava, čule su se eksplozije, a jedan obližnji put je zatvoren.

Zvaničnici ukrajinske obaveštajne službe saopštili su da je napad pogodio rusku 126. brigadu obalske odbrane sa sedištem u Perevalnom, gradu udaljenom više od 200 kilometara od teritorije koju kontroliše Ukrajina.

„Potvrđujemo da je došlo do pogotka“, rekao je portparol GUR-a Andrij Jusov,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter