Izvor: b92
13.08.2020 u 08:08
0

SPOR GRČKE I TURSKE NA MEDITERANU: Upletena još jedna država, pojačava VOJNU PRISUTNOST

Jačanje tenzija

OVO MORATE ZNATI

JEZIV PLAN: Iz zatvora planirao teroristički napad

MILOGORCI DOBILI UDARAC KOJI NISU OČEKIVALI: Obustava do kraja godine

NAJNOVIJE SAZNANJE: Biće pokrenuta istraga zbog slučaja Vojina Rakića

Francuska će pojačati svoju vojnu prisutnost na istočnom Sredozemlju, najavio je u sredu francuski predsednik Emanuel Makron.

On je pozvao Tursku da zaustavi istraživanje nafte i plina u spornim vodama koje je pojačalo tenzije s Grčkom.

Francuski predsednik je u razgovoru s grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom izrazio zabrinutost zbog „unilateralnog“ istraživanja, saopštila je Jelisejska palata, dodavši kako ono mora prestati kako bi se omogućio dijalog između te dve članice NATO saveza.

Francuska će „privremeno pojačati“ svoju vojnu prisutnost na istočnom Mediteranu, dodaje se u saopštenju, „kako bi pratila situaciju u regiji i pokazala svoju odlučnost da se poštuje međunarodno pravo“.

SVE O SPORTU

UHAPŠEN BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA: PREBIO ČOVEKA U BARSELONI I ZAVŠRIO IZA REŠETAKA

NOVAKU I OVAJ SPORT IDE OD RUKE: Pogledajte sa kojom loptom smečuje SRPSKI AS

POJAČANJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Italija želi na MARAKANU

Turska i Grčka spore se oko teritorijalnih voda bogatih energentima, a tenzije su narasle u ponedjeljak kad je Ankara poslala istraživački brod u sporni deo Sredozemlja, uz pratnju ratnih brodova, dan nakon što je Grčka potpisala sporazum s Egiptom.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije razgovaraće o tom pitanju na vanrednom sastanku u petak. Grčki ministar će se isti dan zbog toga u Beču susresti s američkim državnim Majkom (Mike) Pompeom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter