Izvor: Kurir.rs
16.07.2023 u 08:31
1

SPREČEN ATENTAT NA GLAVNU UREDNICU RT. FSB SVE OTKRIVA: Pripremali su moje ubistvo, pratili me danima…

FSB je došao do dokaza da su članovi grupe razgovarali i o mogućnosti ubistva Simonjana i drugih novinara.

Federalna služba bezbednosti i policija navodno su sprečili ukrajinske specijalne službe da pripreme ubistva glavne urednice medijske grupe RT Margarite Simonjan i blogerke Кseniju Sobčak.

NESALOMIVA U SVIM SITUACIJAMA: Rusija predstavila preciznu pušku ORSIS 12,7 (FOTO)

– Federalna služba bezbednosti zajedno je sa Istražnim komitetom i Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije sprečila ukrajinske specijalne službe da pripreme ubistvo glavnog urednika televizijskog kanala RT i Međunarodne novinska agencija Rusija danas Margarite Simonjan – saopštio je FSB i dodala da se prema informacijama pripremalo i ubistvo Кsenije Sobčak.

Tajna služba je dodala da su u Moskvi i Rjazanskoj oblasti prethodnog dana privedeni pripadnici neonacističke grupe „Paragraf-88“ koji su izviđali „adrese rada i stanovanja“ Simonjan i Sobčak.

– Tokom istražnih radnji potvrdili su pripremu pokušaja atentata po instrukcijama SBU za nagradu od miliona i po rubalja za svako ubistvo – dodaje FSB.

Sada se sprovode neophodne operativno-istražne i istražne radnje.

– Od pritvorenika je oduzeta automatska puška „kalašnjikov“ i 90 metaka za nju, noževi, boksevi, gumeni pendreci, lisice, zastave sa nacističkim simbolima, nacistička literatura, komunikaciona oprema i kompjuteri sa informacijama koje potvrđuju njihove zločinačke namere – saopštila je služba bezbednosti.

Istražni komitet Ruske Federacije planira da pokrene slučajeve protiv pritvorenika sa „ekstremističkim i terorističkim prizvukom“.

Simonjan je komentarisala pokušaj atentata.

– FSB je zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Istražnim komitetom priveo grupu koja je prema nalogu Ukrajine pripremala moje ubistvo. Pratili su me i znali su sve moje adrese. Ajde da radimo braćo – napisala je na svom nalogu na društvenim mrežama glavna urednica RT.

RIA navodi da ovo nije prvi pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da ubiju Simonjan i druge poznate ruske novinare.

Prošlog proleća FSB je objavio hapšenje šest članova neonacističke terorističke organizacije „Bela sila“ koji su navodno po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine planirali ubistvo novinara VGTRК Vladimira Solovjova.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SPREČEN ATENTAT NA GLAVNU UREDNICU RT. FSB SVE OTKRIVA: Pripremali su moje ubistvo, pratili me danima…”

  1. Trebalo je, još od ter ubojstva Darje Dugine, za svaki takav čin barem trostruko uzvratit, na ukrajinske visoke dužnosnike, uske suradnike komedijaševe.
    A izvjesno je i koliko bi mladih ukrajinskih i ruskih života bilo spašeno, da je on na vrijeme uklonjen, „preventivno dehumaniziran“!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter