Izvor: Kurir.rs
20.09.2023 u 21:05
0

LAVROV IZNEO JASAN STAV: Srbija neka čeka, a EU će preko reda primiti naciste!

Uprkos protokolu i protivljenju Rusije, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski prvi se obratio se liderima zemalja članica Saveta bezbednosti, gde je tražio reformu Saveta i ukidanje prava Veta Rusiji u Generalnoj skupštini.

RUSKA OFANZIVA U SRED AMERIKE: LAVROV na velika vrata STIGAO U NJUJORK!

Zapad selektivno koristi principe Povelje Ujedinjenih nacija zarad  „svojih parohijskih geopolitičkih potreba“, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obraćajući se Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je kritikovao napore da Ukrajina bude preko reda primljena u Evropsku uniju i izjavu šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da Kijev treba što pre da bude primljen u Alijansu.

„‘Srbija, Turska i ostali će sačekati, ali mi prihvatamo naciste u redove EU preko reda’. Kažu, da nije rata, za to bi bile potrebne godine, ali to je moguće i potrebno bez ikakvih kriterijuma“, rekao je Lavrov.

On je rekao da je to narušilo globalnu stabilnost i stvorilo nova žarišta i napetosti zbog kojih raste opasnost od globalnog sukoba.

„Rusija je insistirala i nastavlja da insistira da se sve odredbe Povelje UN ne primenjuju selektivno, već u celini i međusobnoj povezanosti, uključujući i principe suverene ravnopravnosti države, nemešanja u unutrašnje stvari suverene države, poštovanje teritorijalnog integriteta i prava naroda na samoopredeljenje“, dodao je Lavrov, prenose RIA Novosti.

Ministar spoljnih poslova Rusije je istakao da su „mnogobrojni zapadni lideri direktno podstakli antivladine demonstracije i akte nasilja, i da su uskratili prava ruskojezičnom stanovništvu Ukrajine i stanovnicima Krima“, prenosi „Gardijan“.

Lavrov je primetio da se čini da se „zapadni predstavnici plaše razgovora koji razotkrivaju njihovu demagogiju, a govoreći o teritorijalnom integritetu Ukrajine, zaboravljaju na odluke UN o potrebi da Pariz vrati „francuski“ Majot u Savez Komora, a da London napusti arhipelag Čagos i započne pregovore sa Buneos Ajresom o Folklandskim ostrvima.

Kako navodi Lavrov, „zastupnici“ teritorijalnog integriteta Ukrajine sada se pretvaraju da se ne sećaju suštine Minskih sporazuma, odnosno ujedinjenja Donbasa sa Ukrajinom uz garancije poštovanja osnovnih ljudskih prava.

„Zapad, koji je osujetio njihovu primenu, snosi direktnu odgovornost za kolaps Ukrajine i raspirivanje tamošnjeg građanskog rata“, rekao je šef ruske diplomatije.

Uprkos protokolu i protivljenju Rusije, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski prvi se obratio se liderima zemalja članica Saveta bezbednosti, gde je tražio reformu Saveta i ukidanje prava Veta Rusiji u Generalnoj skupštini.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter