Izvor: Kurir.rs
26.12.2022 u 16:28
0

ŠTA JE POGODILO BAZU STRATEŠKIH BOMBARDERA: Mlazna bespilotna letelica ili raketa?

Ukrajinska vojska rano jutros oko 1.35 sati po moskovskom vremenu napala je bazu Engels-2 u Saratovskoj oblasti, u kojoj su smešteni bombarderi strateške avijacije vazduhoplovno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

Strateški bombarderi TU-95 po ko zna koji put ostavili Ukrajinu bez električne energije: Stravičan raketni udar o kojem bruji svet!

Ruska vojska nije saopštila tip letelice kojom je napadnuta baza Engels, da li je kao i prošli put u pitanju modifikovana mlazna bespilotna letelica TU-141 Striž ili neki drugi projektil, što dalo povoda za nagađanje.

U ovom napadu kako je saopšteno poginula su tri vojnika, pošto su kako tvrdi Ministarstvo odbrane Rusije delovi oborene letelice pali po širem području aerodroma Engels, prenosi RIA Novosti.

Inače baza je sedište dve eskadrile teških bombardera 121. i 184. i od prve linije fronta udaljena je više od 600 kilometara.

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak sigurnosne kamere jedne od zgrade na kojoj se čuje jaka detonacija, posle koje su se uključili alarmi na vozilima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

S druge strane postoje i oni koji tvrde da eksplozija nije bila glasna, kao prvi put:

„Kada je prvi put (5. decembra) aerodrom napadnut, zvuk eksplozije je bio najjači, mislio sam da je eksplodirao gasovod, istrčao sam na ulicu, svi alarmi na autima su se upalili u okolini, iako živim 2 kilometra od aerodroma. Danas negde u 2.30 po lokalnom vremenu čuo sam zvižduk, a zatim glasnu „detonaciju“ – nijedan alarm na kolima nije proradio ili signalizacija. Zvižduk pre „udara“ je bio jasan. Rakete koje već stižu do nas? Ili je to možda bila raketa protivvazdušne odbrane?“, napisao je jedan od očevidaca.

Očevici na Telegramu navode da je detonacija na aerodromu bila mnogo jača nego ona 5. decembra. Mnogi su pomislili da je eksplodirao gasovod. Neki su istrčali na ulice. Jaka detonacija najviše je uplašila stanovnike koji žive 2 kilometra od aerodroma.

Posle ovog napada oglasile su se i sirene za uzbunu.

Jaka detonacije ne ukazuje da je bespilotna letelica oborena, nego naprotiv da je pala u područje aerodroma. Za sada osim zvanične potvrde o tri stradala vojnika nema izveštaja o uništenim bombarderima, kao u napadu od 5. decembra, kada je teško oštećen jedan od TU-95MS.

„Dvadeset šestog decembra, oko 1.35 po moskovskom vremenu, protivvazdušna odbrana Vazdušno- kosmičkih snaga Rusije oborila je ukrajinsku bespilotnu letelicu na maloj visini dok se približavala vojnom aerodromu Engels u Saratovskoj oblasti“, navedeno je u saopštenju i dodaje se:

„Na prilazu vojnom aerodromu u Engelsu, Saratovska oblast, ukrajinski dron je oboren sredstvima PVO Oružanih snaga RF. Tri ruska vojnika su poginula kada su ostaci bespilotnih letelica pali na aerodrom. Avion nije oštećen“, navode vojne vlasti.

Podestimo, ukrajinska vojska je 5. decembra izvela je napad na ruske vojne aerodrome u Saratovskoj i Rjazanjskoj oblasti pomoću mlaznih besiplotnih letelica sovjetske proizvodnje TU-141 Striž. U napadu na dva vojna aerodroma poslate su ukupno četiri bespilotne letelice.

Sistemi protivvazdušne odbrane presreli su ove bespilotne letelice, ali su tri vojnika poginula kada su krhotine pale. Dve letelice su takođe pretrpele manju štetu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter