Izvor: CBC/BBC/Al jazeera
28.07.2023 u 13:05
0

ŠTA SADA? Žalba Hantera Bajdena propala za sada

Dogovor sina predsednika SAD Hantera Bajdena da prizna krivicu za dva blaža dela oko utaje preza i odloži suđenje zbog laganja za dozvolu nošenja oružja, propao u dramatičnoj završnici na suđenju u Delaveru.

Predsedavajuća sudija Merilin Norieka pred punom sudnicom ispitivala je advokate o detaljima optužbe, izjavila je da je federalni tim predvodjen Dejvidom Vajsom, pridruženim državnim tužiocem od strane Donalda Trampa u Delaveru, koji je zadužen za istragu o Hanteru Bajdenu i advokati gospodina Bajdena imaju različite poglede o tome šta nagodba sadrži, prenose mediji.

Na kraju Bajdenovi advokati su se složili sa pogledom koji je izneo tužilac u slučaju, ali kako je se ispostavilo to je bila samo prva prepreka. Sudija Norieka želela je da zna kakv je status nagodbe oko pitanja da Hanter Bajden nece biti optužen za nošenje oružja bez dozvole ukolo ne bude imao ili kupovao oružje u naredne dve godine., oko čega se dve strane takođe nisu složile.

Sudija Norieka  se pozvala na arbitražu, oko dogovora ministarstva pravde, da će se Hanter Bajden pridržavati svog dela pogodbe oko ćega je kako ona smatra upitna legalnost iste.

Inače Hanter Bajden se nagodio sa tužiocem da prizna dva manja dela, ono za utaju poreza, a da delo oko laganja kupovine oružja bez dozvole u tom slučaju bude izbrisano. Oko čega je najglasniji bivši predsenik SAD Donald Tramp koji ovo suđenje naziva padom sitema i američkog društva.

PROŠIRENA OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA: Bivši američki predsednik ponovo na UDARU, evo šta mu se sada stavlja na teret!

Tramp i njegovi sledbenici smatarju da je Bajden mladji kriv i da nikakve nagodbe ne mogu biti donesene. Sa druge strane Aktuelni američki predsednik Džozef bajden stao je uz svog sina u njegovim ličnim borbama.

Inače Hanter Bajden se sumnjičio za niz krivičnih dela medju kojima su nezakonito trošenje i poslovni dogovori, primanje mita od 1, 6 miliona dolara od strane kineskih kompanija, 660 od domaćih, 500 hiljada od Ukrajinske nergetske kompanijenovac je primio i od međunarodne rumunske pravne firme. Sumnjiči se i za zavisnost od narkotika i i utaju poreza.

Na dve strane sada ostaju novi pregovori dok je na sudijuponovo konačna odluka da li će taj odgovor prihvatiti ili ne.Ukoliko se dogovore oko nagodbe, sudija je ta koja će odlučiti da li će Bajden služiti ulsovnu ili kaznau zatvora. I čak u slučaju da se dogovor postigne i državni tužilac predloži uslovnu kaznu konačna reč je na sudiji Neorieka koja odlučuje da li će je i prihvatiti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter