Izvor: BSC happy portal/oruzjeonline
27.07.2023 u 11:29
0

RUSKA MOĆ NA DELU: Strateška nuklearna podmornica “Generalisimus Suvorov“ će vas PARALISATI

“Ufa” je četvrta u nizu podmornica projekta 636.3 koje se grade za rusku Tihookeansku flotu. Ove podmornice su opremljene krstarećim raketama „Kalibar“.

Generalissimus Suvorov je ruska strateška nuklearna podmornica (krstarica) 4. generacije. Razvijena je u okviru projekta 955A (09552) Borei-A i treći u izgradnji u okviru modernizovanog projekta 955A (09552) Borei-A.

IZRAELSKA BESPILOTNA PODMORNICA OSTAVLJA BEZ DAHA: “Plavi Kit” u završnoj fazi razvoja (VIDEO)

Podmornice ovog projekta su opremljene interkontinentalnim balističkim raketama “Bulava”. Dobila je ime u čast velikog ruskog komandanta Aleksandra Vasiljeviča Suvorova, koji je nosio titule generalisimusa Sve-Rusije, grofa Rimnikskog i princa Italije. Decembra 2021. godine izvađena je sa navoza i porinuta 11. januara 2022. godine, pripremajući se za testove. Isporuka Pacifičkoj floti zakazana je za jul 2023. godine.

Podmornica je dugačka oko 170 metara, prečnika 13 metara i ima maksimalnu brzinu pod vodom od najmanje 46 kilometara na sat (25 čvorova). Generalissimus Suvorov je u stanju da nosi 20 Bulava podmorničkih balističkih raketa a naoružan je sa još 16 Bulava sa 6-10 nuklearnih bojevih glava na svakoj, baš kao i ostale podmornice Borei.

– U ovom trenutku, dizel-električna podmornica “Ufa” koja će popuniti podmorničke snage Tihookeanske flote, uspešno je završila državna testiranja. Sledećeg meseca će postati deo ruske mornarice – rekao je Evmenov.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter