Izvor: Kurir.rs
09.01.2024 u 10:01
0

STRAVIČNO UPOZORENJE HUTA: „Odvojite se i nećemo vas napasti“

Brodovi koji prolaze kroz Mandebski moreuz neće biti na meti jemenskih Huti pobunjenika ako njihovi operateri izjavljuju da nemaju veze sa Izraelom, rekao je član Vrhovnog političkog saveta Mohamed Ali al Huti.

OVO ĆE IMATI POSLEDICE PO CEO SVET! Huti pogodili još jedan brod, pomorski gigant doneo važnu odluku!

Mohamed Ali al-Huti je svim međunarodnim brodarskim kompanijama i ministarstvima transporta preko naloga IKS-a rekao da ima „jednostavan i ekonomičan” predlog, a to je da operateri brodova koji se približavaju moreuzu izjavljuju: „Nemamo veze sa Izraelom”.

El Huti je upozorio da će, ako budu prevareni i brod ode u izraelsku luku, biti na crnoj listi i zaplenjen sledeći put kada pokuša da uđe u Crveno more.

– Taj korak ne zahteva militarizaciju Crvenog mora i neće naneti štetu međunarodnom brodarstvu – istakao je on, ponovivši da je krajnji cilj Huta „zaustavljanje zločinačke izraelske terorističke agresije i ukidanje opsade Gaze“.

Huti, koji vladaju severnim Jemenom i kontrolišu veći deo jemenske obale Crvenog mora, ranije su upozorili da nameravaju da napadnu sve brodove za koje sumnjaju da plove ka ili iz Izraela.

Prvobitno su gađali samo brodove koji su bili povezani sa Izraelom, međutim, kako prenose mediji, poslednjih dana su gađani i brodovi koji plove pod zastavama drugih zemalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter