Izvor: Tanjug
18.12.2023 u 09:20
0

STRELJANI CIVILI, HLADNOKRVNO KRVOPROLIĆE U PAROHIJI: Izraelski snajperista ubio majku i ćerku

Izraelski snajperista je u subotu pucao i ubio dve žene unutar parohije Svete porodice u Pojasu Gaze, saopštila je danas rimokatolička Jerusalimska patrijaršija.

U saopštenju je navedeno da su ubijene majka i ćerka koje su se uputile do ženskog manastira.

„Jedna žena je ubijena odmah, a druga dok je pokušavala da se skloni na bezbedno mesto“, kaže se u saopštenju.

Još sedam osoba je ubijeno i ranjeno u napadu na ovaj crkveni kompleks, gde je većina hrišćanskih porodica iz Gaze pronašla utočište i sklonište od oružanih sukoba, saopštila je Jerusalimska patrijaršija, pod čijom su nadležnošću katoličke crkve širom Kipra, Jordana, Izraela, u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

IZRAELSKI MINISTAR ODBRANE UPUTIO BRUTALNU PRETNJU: „Rat lako može da se razbukta na više strana“

„Ljudi su hladnokrvno streljani u prostorijama crkvenog kompleksa“, navedeno je u saopštenju patrijaršije.

Papa Franja se u nedelju oglasio povodom ubistava u župi Svete porodice i izrazio žaljenje što su „nenaoružani civili bili na meti bombi i pucnjave“ u Gazi.

Izraelske odbrambene snage (IDF) odbacile su u nedelju tvrdnje da su gađale ovu katoličku parohiju u Pojasu Gaze, ističući da IDF „ne gađa civile, bez obzira na njihovu veru“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter