Izvor: ALO
30.03.2024 u 21:32
0

SUDBINA POLJSKE JE REŠENA OD STRANE RUSIJE: Premijeru stigao odgovor iz Kremlja

Reči premijera Poljske Donalda Tuska o ulasku Evrope u „predratni period“ trebalo bi da ga navedu da razmisli o opasnosti po svoju zemlju, upozorio je senator Aleksej Puškov

Tusk je prethodnog dana izjavio da ljudi moraju moralno da se naviknu na dolazak „predratnog perioda“ u Evropi, ma koliko to bilo obeshrabrujuće.

– Njegova misao ne ide dalje, što je šteta. Jer predratni periodi ne donose ništa dobro posebno ‘graničnim’ zemljama koje se nalaze na raskrsnici sukobljenih strana.

 

RUSI SRAVNILI AERODROM U NIKOLAJEVSKOJ OBLASTI: 58 vazdušnih udara na objekte u Ukrajini

Da Tusk ima dovoljno pameti, nacionalnog osećaja i mašte, pre bi razmišljao o tome šta takav period donosi, posebno mogući prelazak iz predratne u ratnu epohu, što je opasno za samu Poljsku –  primetio je Puškov.

Prema rečima senatora, Tusk predstavlja primer degradacije političkog liderstva u Evropi, jer umesto sprečavanja negativnih posledica za Poljsku od eskalacije međunarodnih napetosti, on s „slađenim strahom“ najavljuje takav razvoj događaja.

– I zbog čega Poljska tako voljno ulazi u predratni period? Zar zbog kakvog uzvišenog cilja? Nije li zbog sudbine Donbasa ili Harkova – ironično je primetio Puškov.

U poslednje vreme na Zapadu sve češće se čuju ideje o direktnom oružanom sukobu između alijanse i Rusije. U Kremlju su istakli da Moskva nikome ne preti, ali neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter