Izvor: Tanjug
01.12.2021 u 07:53
0

Tel Aviv postao najskuplji grad za život na svetu

Tel Aviv je postao najskuplji grad na svetu za život, zbog ubrzanog rasta inflacije koji je podigao cene širokog spektra robe i usluga širom sveta u vreme pandemije korona virusa.

Glavni grad Izraela popeo se na toj listi za pet mesta u poslednjih 12 meseci i preuzeo neslavnu titulu od Pariza, Hongkonga i Ciriha koji su prošle godine bili na čelu sistemu rangiranja istraživačke grupe Economist Intelligence Unit (EIU).

Pariz ove godine deli drugo mesto sa Singapurom, a u prvih pet su i Cirih i Hongkong, prenose strani mediji. 

Na šestom mestu je Njujork, a slede Ženeva, Kopenhagen, Los Anđeles i Osaka.

Najjeftiniji grad na svetu je Damask, a slede prestonica Libije Tripoli i Uzbekistana, Taškent.

Napredovanje Tel Aviva na listi najskupljih gradova delimično je posledica jake nacionalne valute, šekela u odnosu na dolar, kao i povećanja cena transporta i namirnica.

Taj grad je zauzeo je gornju trećinu tabele u svih 10 glavnih kategorija potrošnje EIU. Podaci o cenama 50.000 vrsta robe i usluga u 173 grada, prikupljeni u avgustu i septembru, pokazuju da su u proseku cene porasle za 3,5 odsto u lokalnoj valuti, što je najbrža stopa inflacije u poslednjih pet godina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter