Izvor: happy
01.09.2023 u 15:09
0

TEORIJE ZAVERE ILI PAK ISTINA: „Živ je, zdrav i slobodan, znam gde se skriva“ priča se nakon Prigožinove sahrane

Navodna supruga Vagnerovog ozloglašenog vođe Jevgenija Prigožina viđena na njegovoj sahrani u utorak, zapravo je bila supruga njegovog dvojnika, tvrdi se.

Žena tužnog izgleda koja je viđena na groblju u Porohovskom ranije je identifikovana kao Ljubov Prigožina (52), supruga poginulog šefa Vagnera. Međutim, kasnije su pojedini ruski mediji izneli tvrdnju da je zapravo reč o Irini Krasavin, suprugi Leonida Krasavina, glavnog Prigožinovog dvojnika.

KREMLJ POTVRDIO: Sastanak Putina i Erdogana 4. septembra u Sočiju

Prigožinova sahrana obavijena je velom tajne. Poslednji ispraćaj je održan nedelju dana nakon što je vođa Vagnera poginuo u avionskoj nesreći za koju je Kremlj rekao da je mogla da bude izazvana „namernim zverstvom“.

Uprkos tome što je Rusija zvanično objavila da je Prigožin poginuo u nesreći, i dalje postoje brojne spekulacije – od toga ko stoji iza „nesreće“ pa do toga da li je Prigožin zaista bio u avionu. Neki sugerišu da su sahrana i zvanične izjave deo razrađene smicalice

Nijedno telo nije bilo izloženo tokom sahrane, a krug naoružanih stražara bio je stacioniran oko groblja kako bi se sprečilo da se pristalice Vagnera približe grobu. Na sahrani je bilo nekoliko odabranih, među kojima su u bile Prigožinova udovica i ćerka.

Međutim, sumnje da je sve farsa dodatno su podstaknute tvrdnjama Telegram kanala Baza – koji ima veze sa ruskim bezbednosnim službama – da je žena za koju su isprva tvrdili da je Prigožinova udovica zapravo žena njegovog dvojnika. Poznato je da je Prigožin koristio dvojnike, a i sam je imao više maski.

„Supruga dvojnika Jevgenija Prigožina posetila je njegov grob dan posle sahrane. Novinari su u početku pomešali ženu Prigožinovog dvojnika Irinu Krasavinu sa pravom udovicom vlasnika Vagner PMC Ljubov“, preneo je kanal Baza. Na grobu ju je pratila Polina Prigožina (31), Prigožinova najstarija ćerka.

Vođa Vagnera sahranjen je na groblju na periferiji njegovog rodnog grada Sankt Peterburga oko 13 časova po lokalnom vremenu. Na grob je položeno crveno, belo i žuto cveće, a iznad se uzdizao drveni krst sa porukom ispisanom na ruskom jeziku.

Ali i dalje postoje neobične tvrdnje da Prigožin nije ušao u avion i da je tako prevario smrt.

Prigožin je „živ, zdrav i slobodan“ u neimenovanoj zemlji, prema političkim analitičarima dr Valeriju Soloveju, bivšem profesoru na prestižnom moskovskom Institutu za međunarodne odnose, školi za obuku špijuna i diplomata.

Dr Solovej tvrdi da je Prigožin stavio telo dvojnika u avion i da sada smišlja svoju osvetu onima koji su ga ciljali. Tvrdi i da su ruske vlasti lagale o pronalasku njegovog DNK na lešu i da se Prigožin krije u neimenovanoj zemlji.

„Prvo, avion kojim je Prigožin trebalo da leti je oboren od strane ruskog sistema protivvazdušne odbrane“, rekao je on, osporavajući tvrdnje američkih obaveštajnih službi da je avion uništen u eksploziji. U avionu nije bilo eksplozije. Oboren je spolja“, tvrdi on.

Tajnu operaciju za izvođenje ovog udara „razradio je ruski Savet bezbednosti“.

„Sam Prigožin nije bio u avionu. Umesto njega je leteo njegov dvojnik. Inače, Vladimir Putin je toga savršeno svestan. Ako je verovati zvaničnim izjavama ruskih vlasti, šta onda reći…?“, dodao je. Dr Solovej je rekao da će otkriti Prigožinovu navodnu zemlju izgnanstva početkom sledećeg meseca, ali je negirao da je to u Africi gde Vagner ima višestruke interese.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter