Izvor: Kurir.rs/Beta
02.11.2022 u 09:33
0

TERETNI BRODOVI SA UKRAJINSKIM ŽITOM BLOKIRANI U ODESI: Moskva traži garancije o zaštiti ruske flote u humanitarnom koridoru!

Teretni brodovi sa ukrajinskim žitaricama blokirani su danas u lukama pošto je Moskva zatražila garancije o zaštiti ruske flote u humanitarnom koridoru u Crnom moru za izvoz žitarica.Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je sinoć izjavio da je „koridoru za prevoz žitarica potrebna pouzdana i dugoročna zaštita“.

Sedam brodova sa UKRAJINSKIM žitom isplovilo ka Aziji i Evropi, evo za šta se optužuje Rusija!

„Rusija mora jasno da shvati da će dobiti oštar globalni odgovor na svaku meru koja remeti naš izvoz hrane“, rekao je Zelenski.

On je dodao da je reč o „vitalnom pitanju za desetine miliona ljudi“.

Ruski predsednik Vladimir Putin je juče u razgovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da je „potrebno“ dobiti od Kijeva „realne garancije o strogom poštovanju sporazuma iz Istanbula, konkretno da humanitarni koridor neće biti upotrebljen za vojne ciljeve“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sporazum o isporuci žitarica, potpisan je u Istanbulu 19. jula pod pokroviteljstvom Turske i UN i omogućio je izvoz miliona tona žitarica zarobljenih u ukrajinskim lukama tokom ruske ofanzive na Ukrajinu.

Rusija je u subotu objavila da „suspenduje“ učešće u sporazumu pošto je optužila Kijev da je odgovoran za napade dronovima na njenu flotu na Krimu. Napadi su izvedene korišćenjem „humanitarnog koridora“ u Crnom moru za izvoz ukrajinskih žitarica.

Ukrajina s druge strane kaže da je Rusija upotrebila lažni izgovor da ne bi sprovela sporazum.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter