Izvor: tanjug
30.08.2022 u 12:05
0

TONI BLER O RATU U UKRAJINI: Ruska agresija ujedinila Evropu

Rat u Ukrajini ujedinio je Evropu, kazao je danas na 17. Bledskom strateškom forumu Toni Bler, izvršni predsednik Instituta za globalne promene i nekadašnji premijer Velike Britanije, ukazujući na to da da Ukrajini treba dati sve što joj treba kako bi se izborila sa ruskom agresijom.

BRITANSKI MEDIJI: U Velikoj Britaniji bi na desetine hiljada izbeglica iz Ukrajine moglo da ostane bez smeštaja!

– Taj čin agresije je šokantan, ali je ujedinio Evropu i Evropa cće se držati zajedno. U ovom slučaju uključujem i Britaniju kao deo Evrope. Držacćemo se zajedno i ta agresija necće uspeti – kazao je Bler.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodao je da Ukrajini treba dati sve što joj treba – novac, oružje da može da se brani.

Rekao je i da konflikt u Ukrajini predstavlja veliki pritisak na Rusiju iz koje su od početka konflikta otišli milioni ljudi.

Ističe da se nada da će uskoro biti postignut dogovor o miru i dodaje da, ipak, do tada Evropa mora podržati Ukrajinu i dati joj sve što joj je potrebno.

Govoreći o Bregzitu, Bler je kazao da se Velika Britanija za to odlučila još pre nekoliko godina, kao i da su najavili Uniji, ali je primetio da iako mogu imati drugačiju politiku prema Uniji ne mogu menjati geografiju.

– Mi i daljemo pripadamo Evropi i sarađujemo u raznim sferama, Uvek ćemo biti evropska nacija – kazao je Bler i dodao da je saradnja Velike Britanije sa EU neophodna.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter