Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
04.01.2024 u 03:45
0

U KUĆNOM PRITVORU ČEKA SUĐENJE: Bivši predsednik Sijere Leonea optužen za izdaju zbog organizovanja puča

U junu prethodne godine predsednik Džulijus Mada Bio izabran je za drugi mandat, dok su rezultate tih izbora dovele u pitanje SAD i Evropska unija.

Bivši predsednik Sijere Leonea Ernest Bai Koroma optužen je za četiri krivična dela, uključujući izdaju, zbog njegove navodne uloge u neuspelom vojnom puču s ciljem da se sruši vlada te zapadnoafričke zemlje u novembru, saopštio je danas sud u prestonici Fritaun.

U junu prethodne godine predsednik Džulijus Mada Bio izabran je za drugi mandat, dok su rezultate tih izbora dovele u pitanje SAD i Evropska unija.

Naoružani ljudi su 26. novembra napali vojne kasarne, zatvor i druge lokacije u zemlji, oslobađajući oko 2.200 zatvorenika i ubivši više od 20 ljudi.

Vlada je kasnije rekla da je to bio osujećeni državni udar od strane Korominih telohranitelja, a koji je planirao bivši predsednik.

TRAGEDIJA U TOKIJU: Žena izbola nožem tri osobe u vozu

Viši sud te zemlje je Komori odobrio kauciju i on se trenutno nalazi u kućnom pritvoru u Fritaunu, dok je početak suđenja zakazan za 17. januar.

Ukoliko bude osuđen, Ernest Bai Koroma suočava se s doživotnom zatvorskom kaznom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter