Izvor: Alo
04.04.2022 u 07:42
0

U SVETU VLADA PANIKA! Evropa se smrzava, a vlasti savetuju: „Obucite džempere i čarape!“

Pred neizvesnošću da li će biti dovoljno gasa, bogate zemlje savetuju svojim građanima da navuku džempere dok je u nekima, poput Austrije, najavljeno drastično poskupljenje hrane.

Termostati se, odlukom vlade, spuštaju za dva stepena Celzijusa u zvaničnim institucijama u Holandiji kao način da se smanji potrošnja energije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vlada je poručila da želi da pruži dobar primer, izvestila je u subotu holandska novinska agencija ANP.

– Naši računi za energiju rastu, moramo da postanemo manje zavisni od gasa iz Rusije i želimo da se borimo protiv klimatskih promena – navela je vlada u pozivu naciji za uvođenje mera štednje energije.

U novinskim oglasima i putem internet kampanje građani su pozvani da grejanje u svojim domovima podese na najviše 19 stepeni Celzijusa.

„Obucite toplu jaknu ili džemper, čarape i papuče, a ako ostanete kod kuće, možda se termostat može smanjiti za jedan stepen“, savetuje vlada građane.

Nemački maloprodajni gigant REWE, koji u Austriji drži i „Bila“, „Bila plus“, BIPA i diskont „Peni“, najavio je poskupljenje pojedinih proizvoda, a i „Aldi“ je saopštio da je prinuđen da podigne cene. Trenutno smo suočeni sa velikim brojem rastućih troškova za sirovine, energiju i logistiku, rekao je portparol nemačke kompanije REWE grupe, objašnjavajući najavljena povećanja i najavio da će meso, kobasice i puter od ponedeljka biti „znatno skuplji“.

U nekim delovima Italije hleb, ulje i druge osnovne namirnice poskupeli su još pre desetak dana, u Nemačkoj se najavljuju mere štednje, a gorivo je skoro u svim zemljama poskupelo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter