Izvor: Tanjug
09.05.2023 u 12:41
0

UHAPŠEN IMRAN KAN: Bivši pakistanski premijer „izvučen“ iz suda

Bivši pakistanski premijer Imran Kan uhapšen je tokom saslušanja u sudu u Islamabadu, gde se pojavio zbog optužbi za više slučajeva korpucije.

Iz njegove partije Terek-e-Insaf saopšteno je da su Kana u prostorijama suda uhapsili agenti Nacionalnog biroa za odgovornost, državnog tela za borbu protiv korupcije, prenosi AP.

https://happytv.rs/svet/ursula-fon-der-lajen-u-ukrajini-kijev-je-pravo-mesto-za-proslavu-dana-evrope/572318/

Visoki zvaničnik te stranke, Favad Čaudri je saopštio da je Kan izvučen iz suda i da su ga vladini agenti uvukli u policijski automobil, te da se Kan sada nalazi u pritvoru.

On je hapšenje opisao kao “otmicu“.

Zvaničnici antikorupcijskog tela rekli su da je Nacionalni biro za odgovornost izdao nalog za hapšenje Kana prošle nedelje u posebnom slučaju korupcije, i da prema nalogu nije predviđena mogućnost plaćanja kaucije.

Pakistanska televizija GEO emitovala je slike na kojima se vidi kako Kana snage bezbednosti ubacuju u oklopno vozilo.

Kan je zbačen sa vlasti izglasavanjem nepoverenja u aprilu prošle godine.

On je tvrdio da je njegovo svrgavanje bilo nezakonito i zapadna zavera i vodio je kampanju protiv vlade svog naslednika, premijera Šabaza Šarifa, zahtevajući prevremene izbore.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter