Izvor: Sputnik Srbija
15.06.2022 u 11:55
0

UKRAJINA BLOKIRA EVAKUACIJU IZ „AZOTA“: Samo jedan penzioner izašao, nije ni znao da postoji humanitarni koridor

Prvog dana funkcionisanja humanitarnog koridora iz fabrike „Azot“ u Severodonjecku je izašao samo jedan penzioner, budući da je Ukrajina blokirala njegovo funkcionisanje, izjavio je načelnik garnizonske službe drugog armijskog korpusa Narodne milicije Luganske Narodne Republike Aleksandar Nikišin.

„Izašao je samo jedan stariji muškarac, koji, očigledno, nije znao da koridor postoji i slučajno je tuda krenuo zamolivši ekstremiste da, kako je rekao, uzme neke stvari“, rekao je Nikišin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naveo da je ukrajinska vojska počela da granatira u pravcu humanitarnog koridora u 8.10 ujutro po moskovskom vremenu.

ZAPAD PUŠTA UKRAJINU NIZ VODU: Rusija je bila, jeste i biće deo Evrope, ona je moćna država! Moraćete da pregovarate sa Moskvom

„Počeli smo da poštujemo režim prekida vatre, organizovali smo koridor od fabrike do izlaska iz Severodonjecka. Međutim, već u 8.10 ukrajinska strana je počela da granatira deo oko izlaza iz fabrike. Granatirano je iz tenka i minobacača, kao i samohodnog minobacača „Nona“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, u tim uslovima je nemoguće sprovoditi evakuaciju i funkcionisanje koridora je danas prekinuto. On smatra, da će se pregovori sa ukrajinskom stranom nastaviti.

Nikišin je dodao da civili u fabrici „Azot“ ne znaju za humanitarni koridor, a njih je u fabrici mnogo manje od 1.500 ljudi. Prema njegovim podacima, u skloništu u prvom delu fabrike, koju kontroliše ukrajinska vojska, se nalazi 70-75 civila.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter