Izvor: Bsc Happy
15.04.2023 u 16:48
0

POSLE „HIMARSA“ KIJEVU STIŽE „PATRIOT“: „Spremamo osvetu Rusima“

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da će zemlja uskoro imati oružje kojim će pokušati da spreči napade poput onog od juče.

Isporuka PVO sistema Patriot koju su obećale SAD očekivala se u Ukrajini negde posle Uskrsa, rekao je portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat.

„OTKUD NAŠI VOJNICI U UKRAJINI?“: Republikanci pritisli američkog ministra odbrane

Ova prvenstveno pravoslavna hrišćanska zemlja sprema se da proslavi Vaskrs u nedelju.

Govoreći u subotu na ukrajinskoj državnoj televiziji, Ihnat je odbio da navede precizan rok za dolazak odbrambenog raketnog sistema, ali je rekao da će javnost znati „čim bude oboren prvi ruski avion“.

Grupa od 65 ukrajinskih vojnika završila je obuku prošlog meseca u Fort Silu, kancelariji američke vojske u Oklahomi, i vratila se u Evropu da sazna više o korišćenju odbrambenog raketnog sistema za praćenje i obaranje neprijateljskih aviona.

Zvaničnici su tada rekli da će se Ukrajinci potom vratiti u svoju zemlju sa raketnom baterijom Patriot, koja obično uključuje šest mobilnih lansera, mobilni radar, generator struje i centar za kontrolu angažovanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter