Izvor: TANJUG
15.08.2023 u 21:20
2

UKRAJINA MOŽE U NATO UKOLIKO RUSIJI USTUPI DEO TERITORIJE: Kazao šef kancelarije generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, Sijan Džensen.

Ukrajina bi mogla da uđe u NATO u zamenu za ustupanje dela teritorije Rusiji, izjavio je danas šef kancelarije generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga, Sijan Džensen.

RASTE OPASNOST OD SUKOBA NUKLEARNIH SILA: LAVROV tvrdi da ZAPAD ignoriše upozorenja Rusije

-Mislim da bi rešenje moglo biti da se Ukrajina odrekne dela teritorije i zauzvrat dobije članstvo u NATO-u, rekao je Džensen, a prenosi RIA novosti. On je naglasio da sada postoje značajni pomaci u pitanju budućeg članstva Ukrajine u Alijansi i da bi ustupanje pojedinih područja Rusiji moglo da postane jedan od mogućih kompromisa.

Džensen je naveo da je unutar NATO već pokrenuto pitanje prenosa teritorija, a prema njegovim rečima, svi su zainteresovani da se sukob u istočnoj Evropi ne ponovi. Ukrajina nije dobila poziv za članstvo u Alijansi nakon velikog samita NATO-a u Viljnusu sredinom jula, a generalni sekretar Stoltenberg je rekao da će to pitanje izgubiti na aktuelnosti ako Kijev ne pobedi u sukobu sa Moskvom. Zemlje G7 objavile su deklaraciju podrške Ukrajini, ali bezbednosne obaveze koje se u njoj pominju ne predviđaju konkretne rokove za sprovođenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “UKRAJINA MOŽE U NATO UKOLIKO RUSIJI USTUPI DEO TERITORIJE: Kazao šef kancelarije generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, Sijan Džensen.”

  1. Sada vise ne moze ni pedalj od Ukrajine u NATO , prikazali ste se lepo celom svetu . Da sam Putin tako bi bilo , moze u NATO kada se raspadnete a i vreme je , od koga se branite dok vi ne napadnete vas nece niko , prema tome dzaba postojite i pljackate glupe evropske drzave , da nisu u NATOu nikada ih niko ne bi napao sem ako one ne bi napale nekoga , ne date im, Evropskim drzavama , da zive, bas vi iz NATOa .

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter