Izvor: Sputnik Srbija
21.11.2022 u 08:37
0

„UKRAJINA NEMA NI RESURSE, NI VOJNU SILU DA KRENE NA KRIM“ Bondarev siguran da Zapad neće pomoći Kijevu u ovoj avanturi!

Ukrajina nema ni vojnu silu ni resurse za ofanzivu na Krim, tako da Kijev neće ići dalje od reči, smatra predsedavajući Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Viktor Bondarev.

– Ukrajina nema ni resurse, ni vojnu silu, ni podršku Krimljana za obećanu ofanzivu na poluostrvo. Zapad takođe neće uložiti realne napore da pomogne Ukrajini u ovoj avanturi. Stoga kijevske vlasti neće ići dalje od nivoa „najave“ – napisao je Bondarev na svom Telegramu.

Nazvavši izjave o planovima za zauzimanje Krima „nepromišljenim i drskim“, senator je izrazio uverenje da to nije ništa drugo do dodvorivanje sopstvenim građanima, težnja da se oni ubede u predstojeću pobedu, kao i pokušaj da se podigne moral ukrajinske vojske i „zamazivanje očiju zapadnim pokroviteljima u nadi da će im pomoći“.

FRANCUSKA POSLALA PVO SISTEM UKRAJINI: Ukupna vrednost vojne pomoći koju su zemalje EU poslale Kijevu iznosi oko tri milijarde evra

– Rusija je vratila Krim u proleće 2014. godine, pošto je to naša iskonska teritorija, a njeni stanovnici su želeli da budu zajedno sa našom zemljom. Krim će zauvek biti sa Rusijom – zaključio je Bondarev.

Ukrajinski vojnici mogu da dođu na poluostrvo samo kao ratni zarobljenici

Sa svoje strane predsedavajući Odbora krimskog parlamenta za javnu diplomatiju i međuetničke odnose Jurij Hempel izjavio je da je jedini način da ukrajinski vojnici dođu na Krim samo kao ratni zarobljenici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Naravno da je moguće pokrenuti ofanzivu, kijevskim vlastima to posebno uspeva u snovima, ali u praksi će se to pretvoriti u katastrofu za ukrajinske trupe. Odgovor sa naše strane će biti razoran. Jedini način da ukrajinski vojnici dođu na Krim je kao ratni zarobljenici. Naći ćemo im svrhu na objektima u izgradnji – rekao je Hempel.

Ranije je šef kancelarije ukrajinskog predsednika Andrej Jermak izjavio da Kijev planira da pokrene vojnu kampanju za preuzimanje kontrole nad Krimom. On, međutim, nije naveo rokove ofanzive na poluostrvo.

Ministarstvo odbrane Ukrajine ranije je navelo da bi sukob sa Rusijom mogao da se okonča do kraja proleća. Osim toga, zamenik ukrajinskog ministra odbrane Vladimir Gavrilov rekao je u intervjuu za „Skaj njuz“ da ukrajinske trupe očekuju da će se „vratiti na Krim“ do kraja decembra.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter