Izvor: tanjug
12.06.2022 u 12:17
0

UKRAJINA USPOSTAVLJA NOVE RUTE: Žitarice će se izvoziti preko Poljske i Rumunije

Ukrajina je uspostavila dve rute kroz Poljsku i Rumuniju kako bi izvozila žitarice i pomogla da se izbegne svetska prehrambena kriza, iako su „uska grla“ usporila transport poljoprivrednih dobara, rekao je danas zamenik ministra spoljnih poslova Dmitro Senik.

On je kazao da je globalna prehrambena bezbednost ugrožena, jer je ruski napad na Ukrajinu zadržao izvoz žitarica preko Crnog mora, pa je došlo do nestašica i povećanih cena u svetu, preneo je Rojters.

„NE KUPUJTE UKRADENO UKRAJINSKO ŽITO“: EU optužila Rusiju zbog rasta cena hrane u svetu

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajina je četvrti svetski izvoznik žitrica i poručuje da ima oko 30 miliona tona žitarica u skladištima koje će pokušati da izveze kopnom, rekama i železnicom.

Zvanični Kijev je bio u pregovorima sa baltičkim zemaljama da se otvori i treći koridor za izvor, dodao je Senik, ne precizirajući koliko je dosad izvezeno kroz Poljsku i Rumuniju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter