Izvor: HappyBSC
13.05.2022 u 21:51
0

„Ukrajinci bi sproveli svoju „Oluju“ da Rusi nisu krenuli prvi“, „Kada padne Odesa, onda je sve završeno“, “ Evropa se ponaša podanički i dovodi sebe u fazu Hladnog rata“

Večeras u emisiji AKTUELNOSTI UŽIVO na TV HAPPY o rusko-ukrajinskom sukobu i drugim dešavanjima u svetu će govorenaši gosti:  Prof. dr Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, pukovnik pilot Đorđe Aničić i pukovnik Miroslav Španović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: Decenijama je na sceni KRVAVI IZVOZ AMERIČKE DEMOKRATIJE! Svi zapadni sistemi informisanja su dizajnirani za PROPAGANDU, a ne za vesti!

Miroslav Španović, pukovnik

Da li se uči pogrešna istorija?

– Od kada su Nemci kapitulirali 1945. se pogrešno piše istoprija…Što se tiče Dana Evrope, morali su to da uvedu da bi ovi što su izgubili u ratu imali sada šta da slave – rekao je pukovnik u emisiji AKTUELNOSTI.

Istakao je u emisiji da je Srbija obezbedila 10 godina Rusiji, pre svega misleći na dešavanja devedesetih, kada se Amerika fokusirala na Srbiju i ove prostore, kada se izvežbavala na Srbiji, a za to vreme je Rusija jačala. Srbija je obezbedila 10 godina Rusiji da se oporavi. Čak i 1941. godine , on dodaje, da je Srbija pomogla Rusiji kada je podigla ustanak protiv okupatora zbog čega je i kasnila nemačka operacija na Rusiju „Barbarosa“. Dodaje da je Srbija sada obezbedila10 godina Rusiji da ojača. Dalje ističe da nije čudo što mi kao narod upravo trpimo ovo što trpimo i šta ćemo još pretprpeti videćemo.

– Osnovna uloga medija je da da informaciju, osim kada krene rat. Tada ipše nikoga ne interesuje informacija, tad mediji počinju da se bave propagandom…Mediji su prestali da budu mediji, neki novinari na Zapadu su postali propagatori rata – dodao je pukovnik. 

– Evropa se sada ponaša podanički i dovodi sebe u fazu Hladnog  rata…Ciljevi operacije u Ukrajini su jasni. Ovo gde se vodi rat je ogromna teritorija…Da bi se Ukrajina osvojila potrebno je upotrebiti minimalno od 1.200.000 do 1.500.000 vojnika…Rusi su krenuli u ovu operaciju kao preventivnu specijalnu operaciju. Da Rusi nisu krenuli prvi, Ukrajinci bi 24. ili 25. februara počeli da sprovode svoju „Oluju“ kao što su nama napravili u Hrvatskoj…Ciljevi su jako jasni. Najpre, cilj je obezbeđivanje Donjecke i Luganske republike. Na granicu Luganske republike su izašli, a kad izađu na granicu Donjecke to je drugi cilj. Dalje, Herson je osvojen, obezbeđenja su izvorišta vode za sve, obezbeđena je voda za Krim. Sa Mariupoljem je obezbeđena kompletna suva linija, kopnena linija. To su sve ciljevi koji su ostvareni. Ja se samo plašim da nije među tim ciljevima i Odesa. Kada padne Odesa, onda je sve završeno – dodao je Španovič.

Prof.dr Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost

Kako smo obavešteni?

– Postoje poprilične zablude, pa čak i na prostorima bivše Jugoslavije. Istina je da nismo mnogo znali čak ni o našoj istoriji, čak i ni to ko je oslobađao u Drugom svetskom ratu. Ako govorimo o partizanskim jedinicama, koje jesu oslobađale, treba da pogledamo u nacionalni sastav jedinica i videćemo da čak više od 90% sastava posle 1943. godine čine Srbi, a do 1943. godine SAMO SRPSKI NAROD…a prvenstveno se oslobađao prostor Hrvatske, fašističke države…Nažalost, istorija se ponovila 1991. i ponovo smo imali iste formacije, u smislu ustaških jedinicia. Šta naše mlade generacije uče i znaju šta se izdešavalo od 1991-1995. godine je totalno nepoznavanje istine i mnogi ne znaju suštinu rata i šta se izdešavalo i kako i pod kojim okolnostima su Srbi napustili svoja ognjišta. Isto kao i u Republici Srpskoj, mnogi ne znaju da je vojska Republike Srpske držala 77% teritotije i kako je moguće da neko drugi odluči o narodu i svede ga na 49%…Kasnije se javljaju ideje da baš oni koji su bili na strani fašizma, poslednjih godina ili poslednju deceniju, nazivaju sebe antifašistima, kao na primer naše komšije, prvenstveno Hrvati. Mogli smo iz njihovih izjava da čujemo da su oni antifašisti, da su se oni borili protiv fašizma, a da drugi narodi to nisu..Zato upravo mladi ne zanju istoriju- rekao je Bjegović.

– Mi kao posmatrači za vreme sukoba ne možemo saznati suštinu i koji su krajnji ciljevi sukoba. Koji su glavni ciljevi, kao u ovom sukobu, šta su glavni ciljevi Rusije? Kada je u pitanju uzrok ili početak sukoba je jasan, ali šta je krajnji cilj, i kada završetak, teško da ko zna, pa čak možda ni Putin. Po meni ovaj sukob će se završiti samo kda jedna strana bud vojnički poražena i nikako drugačije i tek tada će da se sedne na pregovarački sto.. – dodao je stručnjak za bezbednost.

– Nisam baš bio siguran u krajnje ciljeve Rusije. Dosadašnji ciljevi za Donbas i Lugansk su bili jasni i to je upravo ovo povezivanje ove kopnene teritorije sa Rusijom. Rusi su za sada ovladali u totalnom smislu Azovskim morem, što je jedan od priroiteta i sa lukom Mariupolj. Sledeće težište je ovladati tim delom Crnog mora, a to se odnosi na luku Odesu. Tako da jedan od ciljeva jeste i da vojno zauzmu Odesu kako bi kontrolisali i Crno more, a samim tim se ne bi nikad više desilo da brodovi, krstarice ulaze u Crno more i Rusi bi gospodarili Crnim morem. Posle toga, nakon svega toga,  nisam siguran šta je kranji cilj, da li posle toga može da se sedne za pregovarački sto. Mislim da ngde komplet Ukrajina mora biti poražena vojnički tako da mislim da će sledeći cilj biti zauzimanje glavnog grada Kijeva kako bi se potpisala kapitulacija – naveo je stručnjak za bezvednost Bjegović.

Đorđe Aničić, pukovnik pilot

– Svakako je bila ispravna odluka Putina pogotovo ako gledamo strateške interese jedne od velikih sila. Na snazi je prekrajanje istorije, Drugog svetskog rata, ne samo tog događaja, nego i svega. Globalistima smeta sve što je patriotski. Iz tog razloga devalvirano je školstvo, i to ne samo kod nas..Nauka se gasi. Ona je potrebna samo jednom uskom krugu ljudi. Čak je i Dan pobede prekrojen u Dan Evrope da se neko ne naljuti, a trebali bi analizirali ko je i koliko dugo učestvovao u ratu, kolike je gubitke imao itd. kao uzeti u obzir i činjenicu da je nemačka operacija protiv Rusije „Barbarosa“ kasnila prevshodno zbog ustanka srpskog naroda. Putinovu izjavu da su im bili ugroženi vitalni interesi treba tako i tumačiti. Međutim, Zapad je gluv za sve i to je greška – istakao je pukovnik pilot.

– Rat je veliki biznis i iz ovog trenutnog stanja i dosadšnjenm delu rata najviše profitira Amerika. Kada pogledate koliko se naoružanja daje, tj. šalje Ukrajini, a Ukrajina će sve to morati da plati, sve će im to naplatiti …Iz toga možemo da pogledamo težnju da se oduzmu sredstva Ruske Federacije što je negde oko 300 milijardi…Sve više ima najava da će se ta oduzeta imovina dati Ukrajini kao odšteta i za izgradnju zemlje. Naravno, tim novcem će se platiti celokupno ovo naoružanje koje se donira Ukrajini. Naravno, sve bivše zemlje Varšavaskog pakta poseduju to staro sovjetsko naoružanje koje se sada prazni. Profirtira naravno SAD. Treba standardizovati NATO zemlje u svakom smislu, pa i vojnom i organizacionom, a i u tehničkom smislu…Treba da se naoružaju oružjem zapadne proizvodnje. Naoružanje Ukrajine tzv. savremenim raketnim protivoklopnim sistemima itd. je samo mali deo kolača, sve ostalo što je trenutno u igri su  zastarele sovjetske tehnologije i proizvodnje – dodao je Aničić.

– Zaokružena je prva faza u smislu da je uništena vojna infrastruktura Ukrajine, negde preko 80%, i iz toga se javlja ta potreba i imamo direktan upliv svih zapadnih zemalja u konflikt. Pozdaina je da se Zapad solidarisao sa Ukrajinom i mi ovde imamo konfrontaciju dve velike sile preko posrednika – naveo je pukovnik pilot.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter