Izvor: alo.rs
17.01.2024 u 07:06
0

UKRAJINCI DRHTE: Ruska klizna bomba JEZIVA OPASNOST za njih

Ruska klizna bomba Drel predstavlja posebnu opasnost za ukrajinske oružane snage, piše američki vojni časopis "Military Watch".

„Sistemi za navođenje na tom projektilu su dobro optimizovani za pogađanje ciljeva koji se brzo kreću. Dizajn „bušilice“ ga čini neranjivim i nevidljivim za radar“, navodi se u članku.

Još jedna karakteristična karakteristika ove bombe je to što je opremljena sistemima za identifikaciju neprijatelja „prijatelj ili neprijatelj“ i elektronskim protivmerama, navodi se u materijalu. Štaviše, usmeren je na metu pomoću sistema GLONASS, dodaje se u članku.

PUTIN PRAVO U METU: Američki izbori su bili namešteni, kupovali su listiće za 10 dolara

„Svaka bomba je opremljena sa petnaest samociljajućih podmunicija, što omogućava veoma malom broju bombi da izazovu razornu štetu“, ističe se u publikaciji.

Ruska avijacija aktivno koristi vazdušne bombe opremljene univerzalnim modulima za planiranje i korekciju (UMPC) u severozapadnoj vojnoj zoni. Borbeni avioni su bili u stanju da udare po utvrđenim područjima bez izlaganja vatri protivvazdušnih raketnih sistema.

Pres služba Ministarstva odbrane saopštila je 8. januara da su ruski bombarderi Su-34 vazdušnim bombama FAB-500 pogodili utvrđeni rejon Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Krasnolimanska.

Piloti su koristili nevođene vazdušne bombe FAB-500 sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju, što im omogućava da nanose precizne udare sa bezbedne udaljenosti od linije borbenog kontakta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter