Izvor: Tanjug
19.11.2022 u 16:28
0

Ukrajinci savetuju odlazak iz Ukrajine zbog problema sa električnom energijom: „Manjim trošenjem struje ili odlaskom građani doprinose i drugim ljudima!“

 Šef najveće ukrajinske privatne energetske kompanije „DTEK“ Maksim Timčenko izjavio je da bi građani trebalo da razmotre napuštanje zemlje kako bi smanjili potražnju za električnom energijom u državi.

„Ako građani mogu da pronađu alternativno mesto za boravak još tri ili četiri meseca, to može biti od velike pomoći sistemu“, rekao je Timčenko za „Bi-Bi-Si“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ruski napadi oštetili su skoro polovinu ukrajinskog energetskog sistema, a milioni ljudi su bez struje

„Oštećeni energetski sistem i dalje nije u stanju da proizvede dovoljno električne energije da zadovolji trenutne potrebe, tako da svaki način smanjenja potrošnje, uključujući i napuštanje zemlje, treba posmatrati kao pomoć Ukrajini da pobedi u ratu protiv Rusije“, objasnio je Timčenko.

On je dodao i da energetski sistem postaje manje pouzdan sa svakim ruskim napadom, a smanjenje potrošnje električne energije je ključ za njegovo održavanje.

Ukrajina će proizvoditi oružje sa najmanje šest država članica NATO: „Stvaramo zajednička odbrambena preduzeća!“

„Ako trošite manje, onda će bolnice koje neguju povređene vojnike imati zagarantovano snabdevanje strujom. Kad tako posmatramo, manjim trošenjem struje ili odlaskom građani doprinose i drugim ljudima“, izjavio je Timčenko za britanski javni servis.

Napadi Rusije na ukrajinsku infrastrukturu pojačani su nakon ukrajinske kontraofanzive u oblasti Harkova i ponovnog ulaska u Herson.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter