Izvor: Kurir.rs
03.07.2023 u 08:26
0

„UKRAJINCI U VELIKIM GUBICIMA, NE MOGU DALJE BEZ OVOGA“: Novih 40 bataljona NISU DOVOLJNI protiv ukopane ruske vojske

Nekadašnji predsednik Rusije i sadašnji Zamenik predsednika Saveta bezbednosti, Dmitrij Medvedev, izjavio je da je Ukrajina kao zemlja nestala sa mape sveta.

Takozvana kontraofanziva Ukrajine, koja je započeta nedavno, ne odvija se brzinom koju su mnogi očekivali, prema rečima Marka Milija, šefa Združenog generalštaba američke vojske.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Kad bude ponestalo UKRAJINACA, na red će doći POLJACI i NEMCI

On je izjavio da će sukob trajati još nekoliko nedelja i da će biti izuzetno krvav. Ove tvrdnje dobijaju potvrdu iz terena, s obzirom na neuspeh ukrajinske ofanzive u Bahmutskom rejonu Donjecke Narodne Republike koja je zaustavljena.

Branko Branković, diplomata i nekadašnji ambasador pri UN i prof. dr Časlav Koprivica, sa Fakulteta političkih nauka, gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije gde su se dotakli ukrajinske kontraofanzive.

– Ofanziva je počela 4. juna i za sada su Ukrajinci uspeli da zauzmu 6 sela odnosno zaseoka. Gubici su im ogromni. U prvih nedelju dana oni su izgubili otprilike 12.500 ljudi. Pominje se da Ukrajina ima rezerve od otprilike 40 novih bataljona. To znaći još desetak brigada. Međutim, ako ste vi u prvih nedelju dana izgubili 4 brigade, to ne znači da će te išta uraditi – rekao je Koprivica.

– Ono što je prblem za ukrajinsku vojsku je što oni ratuju praktično bez avijacije. To je jako teško kada imate utvrđenog protivnika, mislim na rusku vojsku koja se više od 6 meseci ukopavala. Rusija jednostavno ima premoć u vazduhu – istakao je Koprivica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter