Izvor: Kurir.rs/Kyivindepedent
13.12.2022 u 11:15
0

UPRKOS SANKCIJAMA I VANREDNIM SITUACIJAMA: Rusija od februara napravila 400 krstarećih raketa Kh-101 i Kalibr?

Čini se da je Rusija od februara napravila 240 krstarećih raketa Kh-101 iz vazduha, kao i oko 120 krstarećih raketa Kalibr na moru, uprkos zapadnim sankcijama koje su imale za cilj da smanje kapacitete Moskve za proizvodnju oružja, kaže Vadim Skibicki, zamenik načelnika ukrajinske vojne obaveštajne službe.

PUTIN UPUTIO JASNU PORUKU: „Rusija će braniti svoje interese svim raspoloživim sredstvima“

Prema proceni Kijeva, potencijalna mesečna proizvodnja Moskve je oko 40 novih projektila svakog meseca.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U intervjuu za Njujork tajms prošle nedelje, objavljenom 12. decembra, Skibicki je takođe rekao da Rusija verovatno ima dovoljno raketa „za još tri do pet talasa napada“, sa „80-90 raketa u jednom talasu“.

Skibickijevi komentari dolaze nedelju dana nakon što je izveštaj od 5. decembra od strane Conflict Armament Research (CAR), britanske nezavisne grupe analitičara koja prati ilegalno oružje u sukobima, otkrio da su neke od krstarećih raketa koje je Rusija koristila u svojim napadima na Ukrajinu proizvedene ne ranije nego u oktobru.

Tajms je tada objavio, citirajući jednog od istraživača CAR-a, da sposobnost Rusije da nastavi proizvodnju naprednih vođenih raketa „sugeriše da je pronašla načine da nabavi poluprovodnike i drugi materijal uprkos sankcijama ili da je imala značajne zalihe komponenti pre nego što je počeo rat“.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter