Izvor: Alo
28.01.2024 u 08:07
0

USRED KRIZE U TEKSASU OGLASIO SE BAJDEN: Evo šta poručuje američki predsednik (VIDEO)

Američki predsednik Džo Bajden nazvao je svog prethodnika Donalda Trampa „aktuelnim“ američkim liderom. 

– Uskoro ćemo videti stvarne dokaze da će američki potrošači povratiti stvarno poverenje u ekonomiju. Znate ko će to još videti: Donald Tramp. Jeste li videli šta je rekao pre neki dan? Rekao je da želi da se ekonomija sruši ove godine. Aktuelni predsednik. Bože oprosti mi – rekao je Bajden na demokratskoj večeri u Južnoj Karolini.

Bajden je potom nastavio, nazvavši Trampa „bivšim predsednikom“ i ističući da nijedan Amerikanac ne bi trebalo da želi kolaps ekonomije zemlje. Bajden je takođe rekao da ga neki Trampovi komentari ljute i izvinio se što je izgubio prisebnost.

Tokom zatvorenog događaja, demonstrant je pokušao da prekine Bajdena; na emitovanom snimku se vidi kako ga izvode iz  se vidi kako ga izvode iz sale.

Zahvaljujući prisutnima na podršci, Bajden je rekao da ne bi bio predsednik da nije glasača „Južne Kanade“.

Bajden je ranije Trampa nazivao „profesorom“ umesto „prethodnikom“ i „kongresmenom“.

Podsetimo, u ponedeljak je Vrhovni sud SAD izdao privremenu naredbu kojom se agentima federalne granične patrole dozvoljava da uklone fizičke granične barijere koje je postavio Teksas.

Međutim, guverner Greg Abot tvrdi da Teksas ima ustavna ovlašćenja da zaštiti svoje granice, zbog neuspeha savezne vlade da se pozabavi prilivom ilegalnih migranata u Sjedinjene Države.

Takođe, velika grupa republikanskih guvernera izdala je zajedničku izjavu u kojoj izražava „solidarnost“ sa guvernerom Teksasa Gregom Abotom i njegovom pojačanom graničnom zaštitom, optužujući Belu kuću da je ostavila zemlju „potpuno ranjivom“ usred priliva ilegalnih migranata.

Teksasom upravljaju republikanci, a guverner te države Greg Abot rekao je ovog meseca, nakon što je počelo postavljanje granične ograde od žice, da Teksas ima zakonska ovlašćenja da kontroliše ulazak i izlazak iz te države.

Bajden je, međutim, zatražio brzu intervenciju Vrhovnog suda povodom tog pitanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter