Izvor: Alo.rs
26.06.2023 u 21:47
2

VAGNEROVCI IMAJU TRI IZBORA, PUTIN SE HITNO OBRATIO: Evo šta čeka pobunjenike

Ruski predsednik je istakao i da su organizatori pobune želeli da se vojnici međusobno ubijaju, a da je i Kijev hteo isti ishod.

– Hrabrost i samopožrtvovanje palih junaka pilota spasili su nas od strašnih posledica. Želim da se zahvalim svim vojnicima. Ogromna većina Vagnerovih boraca su patriote domovine, koji su iskorišćeni. Po mojim direktnim uputstvima donete su odluke da se izbegne krvoproliće – rekao je predsednik.

On je rekao da svi pripadnici Vagnera koji hoće da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane to mogu da urade, a oni koji ne žele mogu da odu kući, ili u Belorusiju.

PUTIN SE VEČERAS OBRATIO NACIJI, PRVI PUT O ORUŽANOJ POBUNI U RUSIJI : „Izdali su one koji su bili sa njima“

– Želim i da se zahvalim predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku, koji je doprineo da se reši ova situacija – zaključio je Putin.

Podsećamo, tokom noći 24. juna Vagnerove snage su zauzele štab Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu. To se dogodilo nakon izjava Jevgenija Prigožina o navodnim raketnim i artiljerijskim napadima ruske vojske na kampove Vagnera – što su demantovali i Ministarstvo odbrane i FSB.

Predsednik Vladimir Putin je postupke vagnerovaca nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak za organizovanje oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije saopštila da je Aleksandar Lukašenko razgovarao sa Prigožinom i da je prihvatio njegov predlog da se zaustavi Vagnerov pokret u Rusiji i preduzmu dalji koraci ka deeskalaciji.

Uveče je pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov rekao da će šef Vagnera „ići u Belorusiju“ i da će krivični slučaj biti povučen. Garancija da Jevgenij Prigožin sme to da uradi je reč predsednika Rusije, dodao je Peskov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VAGNEROVCI IMAJU TRI IZBORA, PUTIN SE HITNO OBRATIO: Evo šta čeka pobunjenike”

  1. Svaki civilizacijski krug ima svoju strukturu i nacine.ruski svet se tako zove ne zato sto su to rusi vec zato sto su oni svuda i cine vezivnu strukturu.oni su noseca grupa ali cela zajednica je veoma etnicki raznorodna.federacija.zajedno obezbedjujemo sigurnost i brzi razvoj svake zajednice ponaosob.ostali svet ne razume koliko tu ima zajednica i koliko pojedine zive u dalekim prostranstvima skoro samostalno.ostale civilizacije je ne poznaju i razumiju dovoljno i cene prema svojim shvatanjima.njihove centralne vlasti se sasvim razlikuju od slicnih u drugim kulturnim krugovima.zato je unipolarna organizacija sveta i socijalni inzenjering i doveo do ovakvog stepena suprotstavljanja.ovo je vec oblik totalnog hibridnog rata gde skoro svi moraju odluciti u kakvom svetu zele da zive.P

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter