Izvor: Tanjug
16.08.2022 u 14:35
0

VANREDNA SITUACIJA U KINI: Zbog ekstremnih vrućina u provinciji Sečuan FABRIKE zatvorene na šest dana!

Kineska provincija Sečuan naredila je da se sve fabrike zatvore na šest dana kako bi se ublažila nestašica struje u regionu u trenutku kada je toplotni talas zahvatio zemlju.

ODMAH SE OGLASIO SEIZMOLOŠKI ZAVOD: Kinu pogodio snažan zemljotres 5,6 stepeni Rihterove skale!

Sečuan je ključna proizvodna lokacija za industriju poluprovodnika i solarnih panela, a racionalizacija će pogoditi fabrike koje pripadaju nekim od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju elektronike.

Sečuan je, takođe, ključno kinesko područje kada je reč o litijumu, ključnoj komponenti baterija za električne automobile i gašenje bi moglo da poveća cenu sirovina, naveli su analitičari.

Kina je suočena sa najjačim toplotnim talasom u poslednjih šest decenija, sa temperaturama koje prelaze 40 stepeni Celzijusovih u mnogim gradovima.

Ekstremne vrućine izazvale su porast potražnje za klima uređajima u kancelarijama i kućama, stvarajući pritisak na električnu mrežu.

Usled suše vodostaji reka su u padu, pa je smanjena količina električne energije koja se proizvodi u hidroelektranama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Porajinska vlada Sečuana, jedne od najvećih kineskih provincija sa 84 miliona ljudi, zatražila je da 19 od ukupno 21 grada u regionu obustavi proizvodnju u svim fabrikama od ponedeljka do subote.

Odluka je doneta kako bi se obezbedilo dovoljno električne energije za rezidencijalnu upotrebu.

Osim Sečuana, i druge velike kineske provincije, uključujući Ðangsu, Anhui i DŽeđijang, takođe, su pozvale preduzeća i domaćinstva da štede struju jer je toplotni talas iscrpio zalihe električne energije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter