Izvor: Alo.rs
03.02.2024 u 11:38
0

VELIKA BRITANIJA POSLALA JASNU PORUKU SVETU: Nepokolebljivo uz SAD nakon udara na Bliski istok

Velika Britanija saopštila je danas, nakon što je američka vojska pokrenula talase vazdušnih udara u Iraku i Siriji na ciljeve povezane sa Iranom, da je „nepokolebljivo“ uz SAD i izrazila podršku pravu Vašingtona da uzvrati na napade.

VELIKA BRITANIJA VRAĆA ZLATO: Pre 150 godina odneto sa dvora – nepoznati detalji

– Velika Britanija i SAD su pouzdani saveznici. Ne bismo komentarisali njihove operacije, ali mi podržavamo njihovo pravo da odgovore na napade. Mi već dugo osuđujemo destabilizujuće aktivnosti Irana širom regiona, uključujući prižanje političke, finansijske i vojne podrške brojnim militantnim grupama – navodi se u saopštenju portparola britanske vlade, prenosi Rojters.

U američkim vazdušnim udarima izvedenim u petak pogođeno je više od 85 ciljeva povezanih sa Revolucionarnom gardom Irana (IRGC) i frakcijama koje ta elitna iranska vojna formacija podržava.

Američki napadi su usledili nakon napada dronom prošlog vikenda na američku bazu u blizini granice Jordana i Sirije, u kojem su poginula tri američka vojnika.

Džozef Bajden potvrdio je da je naredio vojne udare na objekte u Iraku i Siriji koji su u vezi sa grupama koje su izvršile napade na američke snage, navodeći da će se ti napadi nastaviti u vreme i na mestima koje SAD izaberu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter