Izvor: tanjug
07.12.2021 u 22:10
0

Verenica ubijenog Kašogija pozdravila hapšenje osumnjičenog!

Hatidže Čengiz, verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, pozdravila je današnje hapšenje u Francuskoj jednog od osumnjičenih za njegovo ubistvo.

““Francuska bi trebalo da mu sudi za zločin ili da ga izruči zemlji koja je sposobna i voljna da ga istinski ispita i krivično goni, kao i osobu koja je dala nalog za ubistvo Džamala“, poručila je ona u objavi na Tviteru, prenosi Rojters.

Državljanin Saudijske Arabije Kaled Aed Al-Otaibi, osumnjičen da je učestvovao u ubistvu novinara Džamala Kašogija, uhapšen je danas na aerodromu Šarl de Gol u Parizu.

Hapšenje bivšeg saudijskog kraljevskog gardiste, koji je putovao pod svojim imenom, usledilo je nekoliko dana nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao licem u lice u Saudijskoj Arabiji sa prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom, navodi Rojters.

Kašogi, istaknuti kritičar vlade u Rijadu, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru 2018.

Rijad je saopštio da su bivšeg novinara “Vašington posta“ u „odmetničkoj operaciji“ ubili agenti poslati da ga ubede da se vrati u Saudijsku Arabiju.

Međutim, turski zvaničnici tvrde da su agenti delovali po naređenjima sa najviših nivoa saudijske vlasti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter