Izvor: TANJUG
12.10.2023 u 13:00
0

VIŠE SE NE ŠALE: Rusija poslala desetine dronova na Ukrajinu, izbili stravični požari

Na najvećem udaru ključna crnomorska luka. Ruske snage su tokom noći ponovo napale Ukrajinu dronovima, lansirano je više od tri desetine dronova "Šahed", od kojih je protivvazdušna odbrana oborila 28.

Prema podacima ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, ruske snage su izvele napad jurišnim bespilotnim letelicama tipa „Šahed“ iz severnog i južnog pravca – Belgorodske oblasti i sa rta Čauda na Krimu, preneo je Unian.

RAT NA BLISKOM ISTOKU – SITUACIJA SVE ALARMANTNIJA: Blinken stigao, Izrael surovo odbija struju i vodu u Gazi, bolnice rizikuju da se pretvore u mrtvačnice!!!

Ukupno je bilo lansirano 33 ‘Šaheda’. Neprijateljske bespilotne letelice su letele u različitim pravcima, tako da je protivvazdušna odbrana delovala u najmanje šest regiona Ukrajine. Bile su uključene avijacija, protivvazdušne raketne snage, pokretne vatrene grupe, jedinice za elektronsko ratovanje i odbijanje vazdušnog napada“, navodi se u saopštenju.

Protivvazdušna odbrana je presrela bespilotnu letelicu na putu ka glavnom gradu regiona, ali su njeni ostaci pogodili nekoliko stambenih zgrada i izazvali požar, saopštio je Vjačeslav Gladkov

Tri osobe, uključujući malo dete, poginule su, a dve su teško ranjene u napadu ukrajinske bespilotne letelice na rusku oblast Belgorod, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov u četvrtak ujutro.

Prema rečima guvernera, protivvazdušna odbrana je presrela bespilotnu letelicu na putu ka glavnom gradu regiona, ali su njeni ostaci pogodili nekoliko stambenih zgrada i izazvali požar. Kako je rekao, dve kuće su potpuno uništene, a još dve su delimično oštećene.

„Nažalost, ima žrtava. Iz ruševina su izvučena tela dve osobe – muškarca i žene. Pretpostavlja se da se ispod ruševina nalazi dete“, napisao je Gladkov na Telegramu.

Nekoliko sati kasnije, zvaničnik je potvrdio da je telo deteta izvučeno iz ruševina. Još dve osobe su zadobile povrede i hitno su prevezene u bolnicu u kritičnom stanju.

„Muškarac je u komi, ima opekotine disajnih puteva, gornjih i donjih ekstremiteta. Lekari procenjuju stanje žene kao teško, ima prelom donjeg ekstremiteta i potres mozga“, dodao je Gladkov.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter