Izvor: tanjug
12.10.2023 u 13:07
0

ER SRBIJA NASTAVLJA LETOVE KA TEL AVIVU: Britiš Ervejz suspendovao svoje avione ka Izraelu

Er Srbija nastavlja da leti na aerodrom „Ben Gurion“ u Tel Avivu, dokle god izraelske vazdušne vlasti garantuju bezbednost, izjavio je danas za Tanjug kapetan i direktor letačke operative Er Srbije Dušan Milatović.

RAT NA BLISKOM ISTOKU – SITUACIJA SVE ALARMANTNIJA: Blinken stigao, Izrael surovo odbija struju i vodu u Gazi, bolnice rizikuju da se pretvore u mrtvačnice!!!

„Za sada je sve u redu. Dokle god izraelske vazdušne vlasti garantuju bezbednost, a oni pokrivaju taj koridor kojim mi dolazimo sa severa, letovi će ići dalje. Mi smo u stalnom kontaktu sa evropskim i izraelskim vazdušnim vlastima i na osnovu njihovih informacija donosimo odluku.

Ona je za sad takva da se letovi nastavljaju“, izjavio je kapetan. Milatović kaže da nema velikih razlika između planiranja redovnih letova i letova u zonama koje su zahvaćene ratom, osim što se radi dodatna procena rizika, koji obavlja odeljenje za bezbednost Er Srbije, zajedno sa tehničkim pilotom Erbasa. „Kada ukrstimo informacije koje dobijemo od njih, i kada na to dodamo informaciju od naših „hendlera“ (služba za sletanje i poletanje) u Tel Avivu, onda dobijamo pravu sliku i na osnovu toga donosimo odluku da li će let uopšte krenuti“, objasnio je on.

Let British Airways-a, koji je iz Londona krenuo za Tel Aviv, vraća se nazad ka engleskoj prestonici, tj. na aerodrom Hitrou.

„Bezbednost je uvek naš najveći prioritet i doneli smo odluku da vratimo naš let za Tel Aviv na Hitrou“, rekao je portparol avio-kompanije.

Portparol izraelske aerodromske uprave rekao je da je odluku doneo pilot, piše Gardijan.

Rekli su da su rakete letele oko Tel Aviva u to vreme, ali da nisu predstavljale neposrednu pretnju za let ili aerodrom Ben Gurion.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter