Izvor: agencije
12.10.2023 u 10:24
1

RAT NA BLISKOM ISTOKU – SITUACIJA SVE ALARMANTNIJA: Blinken stigao, Izrael surovo odbija struju i vodu u Gazi, bolnice rizikuju da se pretvore u mrtvačnice!!!

CRVENI KRST UPOZORAVA NA KATASTROFU

Američki državni sekretar Antoni Blinken stigao je u Izrael. U svojoj kratkoj poseti, Blinken će se sastati sa izraelskim zvaničnicima i palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

IZAZVAO POLEMIKE ERDOGANA I SAD: Džerald R. Ford – šta znamo o najskupljem ratnom brodu koji je stigao u blizinu Izraela?

Izraelski ministar energetike Izrael Kac rekao je da se opsada Gaze neće završiti sve dok „izraelski taoci ne budu oslobođeni“. U objavi na društvenim mrežama, Kac je rekao da nijedan „električni prekidač neće biti uključen, nijedan hidrant za vodu neće biti otvoren i nijedan kamion za gorivo neće ući“ dok „oteti“ ne budu slobodni, piše BBC.

Izrael je prekinuo snabdevanje Pojasa Gaze nakon napada Hamasa

Jedina elektrana u Pojasu Gaze prestala je da radi u sredu zbog nestašice goriva. To znači da se Gaza – uključujući bolnice – oslanja na generatore, kojima su zauzvrat potrebne sveže zalihe goriva. Većina snabdevanja strujom Gaze dolazi iz Izraela, koji je prekinuo struju u toj oblasti nakon napada Hamasa. „Ljudska patnja izazvana ovom eskalacijom je užasna i ja molim strane da smanje patnju civila“, rekao je regionalni direktor MKCK za Bliski istok Fabricio Karboni,

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RAT NA BLISKOM ISTOKU – SITUACIJA SVE ALARMANTNIJA: Blinken stigao, Izrael surovo odbija struju i vodu u Gazi, bolnice rizikuju da se pretvore u mrtvačnice!!!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter