Izvor: Kurir.rs
05.01.2024 u 13:35
0

BORELJ U LIBANU: Vlada strah da bi Bejrut mogao biti uvučen u bliskoistočni sukob

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj putuje u Liban zbog eskalacije tenzija i straha da bi Bejrut mogao da bude uvučen u sukob na Bliskom istoku.

ŽOZEP BORELJ: Dobro je što Lavrov dolazi na skup OEBS-a da ponovo čuje zašto svi osuđujemo Rusiju

Borelj će se sastati sa predsednikom parlamenta Nabihom Berijem, premijerom Nadžibom Mikatijem, ministrom za spoljne poslove i emigranate Abdalahom Bu Habibom i komandantom libanskih oružanih snaga generalom Džozefom Aunom, objavljeno je na sajtu Evropske unije.

On će se, takođe, sastati sa komandantom Privremenih snaga UN u Libanu (UNIFIL), generalom Aroldom Lazarom. Cilj posete je prilika da se razgovara o svim aspektima situacije u Gazi i oko nje, uključujući njen uticaj na region, posebno situaciju na izraelsko-libanskoj granici, kao i važnost izbegavanja regionalne eskalacije i održavanja priliva humanitarnu pomoć civilima, koju je Evropska unija učetvorostručila na 100 miliona evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter