Izvor: RT Balkan
26.09.2023 u 12:59
2

ŠOJGU MATIRAO U JEDNOM POTEZU: Za mesec dana je uništeno sedam „Bredlija“, dva „Leoparda“ i jedan „Čelendžer“

Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom proteklog meseca više od 17.000 vojnika i više od 2.700 jedinica vojne tehnike, rekao je danas ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.

„Uništeno je sedam američkih borbenih vozila pešadije „bredli“, dva nemačka tenka „leopard“ i jedan engleski tenk „čelendžer“, a ukrajinske snage izgubile su više od 17.000 ljudi“, kazao je Šojgu.

On je još dodao da Amerikanci i njihovi saveznici nastavljaju da naoružavaju Ukrajinu, dok Kijev isto tako nastavlja da u ratnu zonu šalje neobučene vojnike, zahtevajući od njih da sprovode jurišne akcije, iako i sami vide da nema rezultata.

„Takve akcije samo guraju Ukrajinu ka samouništenju. Oružane snage Ukrajine imaju velike gubitke duž cele linije fronta“, zaključio je Šojgu, ističući i danas da Kijev nije zabeležio „nikakve značajne rezultate“.

Ministar je poručio da se prave nove formacije vazdušno-desantnih snaga i da se jačaju njihovi udarni kapaciteti.

„Od početka godine vazdušno-desantne snage dobile su više od 2.000 jedinica vojne tehnike i pet i po hiljada kompleta desantne opreme i padobranskih sistema“.

Šef ruskog Ministarstva odbrane danas se dotakao i širenja AUKUS-a (bezbednosnog pakta Australije, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD) i KVAD-a (Četvorostranog dijaloga o bezbednosti, u koji ulaze SAD, Indija, Australija i Japan), te je poručio da zbog novonastale situacije u azijsko-pacifičkom regionu Rusija sprovodi vojne vežbe na Dalekom istoku. Njihov cilj je da se osigura bezbednost i na drugom kraju zemlje, pojašnjava Šojgu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ŠOJGU MATIRAO U JEDNOM POTEZU: Za mesec dana je uništeno sedam „Bredlija“, dva „Leoparda“ i jedan „Čelendžer“”

  1. Господе милостиви смилуј се и подари снаге браћи Русима и целом Православљу да сатаре сотону у прах да буде воља Твоја.

    10
    1
    Odgovori
  2. Covek u neljudskom liku (cercil) je jos 44god planirao da napadne Rusiju,za njih sa „zapada“cilj je bio unistenje Praoslavnih naroda.Nazalost nas predsednik se zalepio za ambasadora hilla kao pijanac za plot.hil je „dobri“dedica koji ce biti najsretniji kada Srba I Rusa vise nebude biolo.Na njegovu kao i zalost nacisticke evrope malo su se zajebali.Zivela majka Srbija,zivela Rusija

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter