Izvor: Tanjug
18.11.2022 u 16:16
0

ZAHAROVA O ŠPIJUNAŽI U UKRAJINI: Optužila specijalnu misiju OEBS za prikupljanje podataka za zapadne obaveštajne službe

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova optužila je danas specijalnu misiju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini da prikuplja osetljive podatke za zapadne obaveštajne agencije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Postalo je jasno da su posmatrači ukrajinskoj vojsci dali podatke sa kamera koje je postavila Specijalna misija za monitoring (SMM) kako bi (vojska) prilagodila artiljerijsku vatru na opremu i položaje milicije Luganjske i Donjecke Narodne Republike-rekla je Zaharova, prenosi TAS S.

Kako dodaje, neki posmatrači SMM su regrutovali lokalne stanovnike i ističe da je na osnovu rezultata istrage, koju su sprovele vlasti samoproglašene DNR i LNR, privedeno nekoliko bivših radnika Misije.

-Ceneći nesebične napore i posao koji su obavili mnogi posmatrači SMM, prinuđeni smo da konstatujemo da je rukovodstvo OEBS-a na terenu prvenstveno bilo angažovano na služenju interesima zapadnih pokrovitelja Kijeva. Prozapadna kadrovska politika sprečila je ruske građane da zauzmu rukovodeća mesta u regionalnim sedištima i telima Misije -rekla je Zaharova.

Ona je dodala da je SMM u svojim javnim izveštajima predstavljala iskrivljenu sliku onoga što se dešavalo na terenu, „skrivajući ratne zločine ukrajinske vojske i namerno diskreditujući miliciju DNR i LNR“.

-Dvostruki standardi i nepravilnosti u funkcionisanju OEBS-a u celini zahtevaju iskrenu i otvorenu diskusiju i ispravke- zaključila je Zaharova.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter