Izvor: Sputnjik
15.01.2023 u 19:40
0

ZAPAD NE TREBA DA POTCENJUJE RUSIJU: Stoltenberg siguran da je vojna podrška Ukrajini najbrži put ka miru

Ne treba očekivati da se naši odnosi sa Rusijom normalizuju čak i ako oružje utihne u Ukrajini, rekao je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg smatra da do normalizacije odnosa zapadnih zemalja i Rusije neće doći ni nakon završetka sukoba u Ukrajini.

– Neće biti kao pre. Čak i ako oružje utihne u Ukrajini, ne treba očekivati da se naši odnosi sa Rusijom normalizuju – rekao je on u intervjuu nemačkom listu „Handelsblat“.

OGLASIO SE PUTIN: Poručio nešto sto se nikako neće svideti Ukrajini!

Generalni sekretar je takođe istakao da Zapad „ne treba da potcenjuje Rusiju”, koja raspolaže „ogromnim resursima”.

Stoltenberg očekuje da će posle sastanka Kontakt grupe za podršku Ukrajini u američkoj vazdušnoj bazi u Ramštajnu u Nemačkoj 20. januara biti objavljeno o isporukama novog oružja Kijevu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Pozdravljam odluku SAD i Nemačke da pošalju oklopna vozila, odluku Francuske da pošalje lake tenkove. Siguran sam da će i drugi saveznici u Ramštajnu objaviti o novoj pomoći – dodao je on.

– Mi smo u odlučujućoj fazi rata. Vidimo žestoke borbe. Možda izgleda paradoksalno, ali vojna podrška Ukrajini je najbrži put ka miru – ustvrdio je Stoltenberg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter