Izvor: INFORMER
04.10.2023 u 18:45
0

ZAPADU PREKIPELO: Lidera Ukrajine čeka pravi pakao, ovo mu neće oprostiti!

U pozadini neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na frontu, uprkos vojnoj pomoći NATO-a, zapadne zemlje sve više postavljaju pitanja o demokratiji i vladavini prava u Ukrajini, piše novinar Rajnhard Šliker u članku za nemački časopis Fokus.

– Koliko god tužno zvučalo, vrednost vesti iz Ukrajine opada, slike hrabrog Davida koji mora da se bori protiv izdajničkog Golijata iz Moskve više nisu dovoljne. Zemlje donatori sve više dovode u pitanje napredak koji je postignut u oblastima. demokratije i vladavine prava u Ukrajini – navodi se u publikaciji.

Šliker napominje da spiskovi vojnih zaliha Kijevu izgledaju kao „kompletan osnovni set za Armagedon“, a ako na njima nedostaje čak i jedna stavka, sudbina Ukrajine će biti ugrožena.

U tom kontekstu, prema rečima novinara, Volodimir Zelenski periodično preduzima korake u cilju smanjenja nezadovoljstva zapadnih zemalja unutrašnjom političkom situacijom u zemlji:

PUTIN: Stvaranje pravednijeg i poštenijeg svetskog poretka je neophodno!

 – On  je vrlo nedavno smenio ministra odbrane, a ubrzo nakon toga i sve njegove zamenike, navodeći da je razlog za to korupcija – navodi nemački novinar.

Prema rečima novinara, Zelenskom su takve inicijative izuzetno neophodne, posebno da bi održao podršku svog glavnog vojnog saveznika u Sjedinjenim Državama, gde se stepen javne podrške Ukrajini postepeno smanjuje.

– Iako su Sjedinjene Države jedan od najvažnijih pristalica Ukrajine, sve su glasniji oni koji pozivaju na drastično smanjenje pomoći – navodi se u izveštaju.

Prethodno je američki predsednik Džo Bajden potpisao zakon kojim će se nastaviti finansiranje američke vlade u periodu od 45 dana – do 17. novembra. Istovremeno, zakon ne predviđa izdvajanje sredstava za potrebe Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter