Izvor: Kurir.rs
06.05.2023 u 13:45
0

ZASTAVA CERN U ŽENEVI NA POLA KOPLJA: Evropska organizacija za nuklearana istraživanja odaje počast žrtvama u Srbiji!

Srbija je u martu 2019. postala 23. članica CERN, nakon što je ova organizacija primila formalnu potvrdu UNESKO da je Srbija pristupila konvenciji CERN.

U sedištu Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN u Ženevi zastava je spuštena na pola koplja u znak žalosti i solidarnosti sa porodicama žrtava dva tragična događaja u Srbiji u kojima je ubijeno 17 osoba, a 21 ranjeno.

CRNA GORA PATI SA SRBIJOM: Budva već proglasila nedelju, 7. maj, za Dan žalosti

Fabiola Đanoti, generalni direktor CERN se juče zaposlenima obratila u ime Direkcije:

Poštovane kolege, u sredu smo bili šokirani kada smo saznali za tragičnu pucnjavu u školi u Beogradu, u kojoj je nekoliko ljudi, uglavnom dece, poginulo ili povređeno. Jutros nas jeprobudila vest o drugoj strašnoj pucnjavi južno od Beograda.Vlada Srbije je, nakon incidenta u sredu, od danas proglasila trodnevnu žalost, a u znak poštovanja prema svima stradalima, zastava CERN se vijori na pola koplja.

Da je Srbija spremna za punopravno članstvo pokazali su dotadašnji uspesi srpskih fakulteta i instituta, kao i ulaganje Vlade Srbije od više od 90 miliona evra u naučnu i inovacionu infrastrukturu, te osnivanje Fonda za nauku čime je omogućeno konkurentno finansiranje i povećanje ulaganja u nauku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter