Izvor: Kurir.rs
06.05.2023 u 14:16
0

PAPA FRANJA UPUTIO SAUČEŠĆE I MOLITVE ZA SRBIJU: Poruka saučešća posle tragičnih događaja

Papa je rekao da je duhovno sjedinjen sa ljudskom tugom onih koji oplakuju smrt nevinih žrtava.

Papa Franja izrazio saučešće i duboko žaljenje povodom tragičnih događanja u Srbiji.

EVO KOJI SU KRUCIJALNI RAZLOZI: Papa Franja od danas u trodnevnoj poseti Mađarskoj

Papa je uputio telegram beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu, u kojem je izrazio saučešće i duboko žaljenje zbog žrtava dve masovne pucnjave u Srbiji, u kojima je ubijeno 17 ljudi, uključujući osmoro učenika.

U telegramu, koji je u ime papa Franje potpisao državni sekretar Svete Stolice kardinal Pjetro Parolin, papa je preneo svoje iskreno saučešće i uputio molitve svima koji su pogođeni, kako je naveo, ovim besmislenim aktima nasilja, prenosi Vatikan njuz.

– Prizivajući utehu i snagu Svetog Duha ožalošćenim porodicama i ranjenima kako bi se održali u svojoj veri, vrhovni arhijerejski sveštenik daje svoj utešni apostolski blagoslov – navodi se u telegramu.

Podsetimo, u sredu je 13-godišnji dečak otvorio vatru i usmrtio osmoro učenika i radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, a potom je u odvojenoj pucnjavi dan kasnije mladić ubio osam osoba, a ranio 14 kada je pucao na meštane više sela u opštini Mladenovac.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter