Izvor: Tanjug
12.04.2024 u 22:02
0

PAPA FRANJA POZVAO NA MIR: Ko veruje u Boga, ne može da ne odbaci rat

Bog je mir i želi mir, ko veruje u njega ne može a da ne odbaci rat, koji ne rešava, već pojačava sukobe, istakao je papa Franja u poruci upućenoj povodom završetka Ramazana.

Prema njegovim rečima, rat je samo poraz, to je put bez odredišta, ne otvara izglede, već gasi nadu, prenela je Ansa. Ove godine je došlo do srećne koincidencije, islamski sveti mesec se završio nekoliko dana posle proslave katoličkog Uskrsa, koji je najvažniji praznik za hrišćane, naveo je on.

„Uznemiren sam sukobom u Palestini i Izraelu, treba odmah prekinuti vatru u Pojasu Gaze, gde je u toku humanitarna katastrofa, omogućiti dolazak pomoći do palestinskog stanovništva, koje mnogo pati i osloboditi taoce kidnapovane u oktobru“, istakao je papa Franja.

On je rekao da su njegove misli uz napaćenu Siriju, Liban, ceo Bliski istok. Papa je rekao da „ima na umu porodice, mlade ljude, radnike, starije, decu i da je siguran da u njihovim srcima, u srcima običnih ljudi, postoji velika želja za mirom“.

„Molim vas, zaustavite buku oružja i razmislite o tome, o svoj deci, kao i o sopstvenoj deci“, poručio je papa Franja. On je naveo da svi gledamo u budućnost očima dece, kojima su potrebni domovi, parkovi i škole, a ne grobnice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter