Izvor: RT
10.03.2024 u 16:40
0

PAPO, NE DAJ SE, VAŠINGTONU NE PREDAJ SE ZAHAROVA podržala PAPU nakon IZJAVE da UKRAJINA mora dići belu zastavu – poslala mu samo jednu poruku

Svaki stručnjak, političar, diplomata danas shvata da je situacija u Ukrajini "u ćorsokaku" i zbog toga mnoge diplomate i zemlje pozivaju na pregovore, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, izjavila je danas da se papa Francisko u pozivu da se rat u Ukrajini okonča pregovorima nije obraćao Kijevu, već Zapadu koji, kako je navela, koristi Ukrajinu kao instrument za ostvarivanje svojih ambicija.

Papa Francisko izjavio je da bi Ukrajina trebalo da smogne hrabrosti i da, kako je naveo, podigne „belu zastavu“ i pregovara sa Rusijom o prekidu rata.

ČAK I PAPA FRANJA ZNA ISTINU UKRAJINCI, dignite belu zastavu i pustite braću RUSE da urade svoje – ZAPADNJACI pene od besa

„Ja to vidim ovako: papa traži od Zapada da odustane od svojih ambicija i prizna svoju grešku“, kazala je Zaharova za agenciju ANSA, napomenuvši da Rusija nikada nije blokirala pregovore sa Ukrajinom.

Prema njenim rečima, papa ne apeluje na Kijev, već na Zapad sa pozivom da započnu pregovore.

„Rusija nikada nije blokirala pregovore sa Ukrajinom. Svaki stručnjak, političar, diplomata danas shvata da je situacija u Ukrajini ‘u ćorsokaku’ i zbog toga mnoge diplomate i zemlje pozivaju na pregovore“, ukazala je Zaharova.

Direktor Kancelarije za medije Vatikana, Mateo Bruni, izjavio je da papa Francisko u intervjuu za švajcarski javni servis RSI, koji je prethodno objavljen, nije tražio od Ukrajine da se preda, kako su preneli neki mediji, već je nameravao da pozove na prekid vatre i da ukaže na „hrabrost pregovora“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter