Izvor: telegraf
09.04.2022 u 12:52
0

ZELENSKI PRIZNAO KAKO OSEĆA MRŽNJU PREMA RUSIJI: Kad vidim ove slike pred očima. Ubijena deca bez nogu, bez ruku. To je ljutnja, to je strašno

Samo nekoliko sati nakon raketnog napada na železničku stanicu u ukrajinskom gradu Kramatorsku, u kom je poginulo najmanje 50 civila, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je dao veliki intervju za nemački Bild.

– Ne mogu više da plačem, ja više ne plačem – odgovorio je Zelenski na pitanje novinara plače li još uvek kada dođe do pokolja poput ovog u Kramatorsku, Buči, nakon stotina i stotina mrtvih.

Ruski lovci uništili ukrajinske radare i raketne sisteme

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen baš je na dan pokolja posetila Ukrajinu, nije bilo lako.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– To je naš ratni život. Danas je bilo tragično jutro, pre tako važnog sastanka. Ne možete se nikad naviknuti na te žrtve – komentarisao je Zelenski.

Da, osećam mržnju prema Rusiji, prema ruskim vojnicima. Kad vidim ove slike pred očima. Ubijena deca bez nogu, bez ruku. To je ljutnja, to je strašno. Kao otac, prirodno u takvim trenucima mislim na svoju decu. To su trenuci poput mature ili venčanja, onda pomislite na roditelje mrtve dece. Onda mislite da oni nikada neće doživeti te trenutke sa svojom decom. Naravno da se ljutim u ovakvim trenucima.

Postoje li popisi Rusa za ubijanje?

Zelenski kaže da on ne zna za to, ali video je kako pucaju u civile i čuo za takve popise u velikim gradovima poput Hersona.

Boji li se da bi moglo biti otkriveno još puno zločina u ukrajinskim mestima?

– Šta se događa u selima na jugu, poput Hersona, Zaporožja i na istoku – ne znamo. Mnogi gradovi su jednostavno potpuno uništeni. Nema kuća, nema ljudi – ne znam šta ćemo tamo naći.

Najgore što je Zelenski čuo u poslednjih nekoliko dana?

Bild piše da je jedan šef evropske vlade tražio od Zelenskog da mu dokaže da zločini u Buči nisu inscenirani. Zelenski nije želeo da otkrije ko je to, ali rekao mu je više puta da želi dokaze.

Smatra li Nemačku krivom zbog odlaganja sankcija?

Da, neke zemlje, Nemačka je jedna od njih, protiv su embarga na naftu i gas. Drago mi je da peti paket sankcija EU uključuje embargo na ugalj i drvo.

Nemačka nas nije podržala oružjem. Nemačka je otvoreno rekla da nećemo biti članica NATO. Ali ako ostanemo iskreni, nemačka se retorika promenila. Nemačka je konzervativna i hladna, ali sada se sve pokrenulo.

Može li Zelenski ipak da sedne za sto s Putinom?

Danas Ukrajina nema izbora nego da sedne za pregovarački sto. Ali u Rusiji nijedna druga sila nema moć da zaustavi ovaj rat. On jedini odlučuje kada će se ovaj rat završiti.

Šta vidi kada noću zatvori oči?

Ne vidim ništa. Jako je teško zaspati. Ne mogu da se setim kad sam zadnji put dobro spavao.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter