Izvor: Tanjug
23.08.2021 u 18:24
0

ZELENSKI: Učiniću sve što mogu da vratim Krim

 Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obećao je danas da će učiniti sve što može da vrati poluostrvo Krim koje je pre sedam godina anektirala Rusija i uputio poziv međunarodnim saveznicima da podrže njegove napore.

VAŽNO:

UŽASI NA KOSOVU NE PRESTAJU! Grupa Albanaca pretukla srpskog DEČAKA (12)

SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU REČI: Mali podelio fotografije NAJLEPŠEG DELA BEOGRADA koji su sugrađani ranije IZBEGAVALI! (FOTO)

CIPRIJANI: Definitivno razmišljam o ulaganju u Beograd – imate sjajnog predsednika!

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Zelenski je govorio na samitu Krimske platforme koji je sazvala Ukrajina u nameri da pojača pritisak na Rusiju zbog aneksije iz 2014. godine, a koju su brojne države proglasile nezakonitom i zbog čega su odnosi Rusije i zapada dospeli na najniži nivo posle Hladnog rata.

„Za taj cilj ćemo koristiti sva moguća politička, pravna i pre svega diplomatska sredstva“, rekao je Zelenski i dodao da je Kijevu potrebna efikasna podrška na međunarodnom nivou.

Na samitu su učestvovali najviši zvaničnici iz 46 zemalja i blokova, uključujući SAD, EU i Tursku.

Zelenski je optužio Rusiju da je Krim pretvorila u „vojnu bazu“ i „uporište iz kojeg jača svoj uticaj na crnomorski region s obzirom da je utrostručila svoje vojno prisustvo na Krimu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je ovaj samit i ocenio da je reč o „antiruskom događaju“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter