Izvor: Tanjug
01.07.2023 u 13:15
0

ŠTO JE BLIŽI KRAJ IMPERIJE TO SU LUĐI NJENI ZAKONI: ZELENSKI „udara“ sankcije POJEDINCIMA I KOMPANIJAMA, UDARIO I NA GRUZIJU

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski uveo je oštre sankcije kompanijama i pojedincima koji podržavaju specijalnu vojnu operaciju.

Ukupno 291 preduzeće i 191 pojedinac iz Ruske Federacije, Belorusije, Gruzije, Kazahstana i Kipra dodati su na listu sankcija, prenosi Unian. Zelenski je uveo ovaj novi paket antiruskih sankcija na period od pet do 10 godina, saopšteno je iz kabineta Zelenskog. Među sankcionisanim privrednim subjektima je i kompanija Džordžijan Ervejz, gruzijski avio-prevoznik koji je 15. juna obnovio saradnju sa Ruskom Federacijom.

Paralelno sa tim, zemlje EU usvojile su novi, 11. paket sankcija protiv Ruske Federacije i država koje podržavaju agresiju „terorističke zemlje i njenu borbenu sposobnost“. Zelenski je u petak, u govoru na sastanku Evropskog saveta, zahvalio Evropi na usvajanju 11. paketa sankcija protiv Ruske Federacije i istakao da je „važno da se ne stane u ovom procesu“.

RUSI TRIJUMFOVALI KOD ANTONOVSKOG MOSTA: MOSKVA upozorava da KIJEV sprema TERORISTIČKI NAPAD NA ELEKTRANU ZAPOROŽJE

Zelenski je istakao da Rusija za udare na Ukrajinu koristi rakete koje su nedavno proizvedene od komponenti kompanija iz „slobodnog sveta koje nisu odbile da trguju sa agresorom“. Kako se navodi u izveštaju ukrajinske agencije, već se radi na 12. paketu evropskih sankcija Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter