Izvor: 24SEDAM.RS
18.03.2024 u 07:20
0

ŽIVEO NOVI PREDSEDNIK: Rekordni odaziv, RUSIJA SLAVI!

Rekordno visoka izlaznost zabeležena je danas na izborima za predsednika Rusije u zemljama Zapadnog Balkana, saoptile su ruske ambasade, prenose mediji

Kandidat za predsednika Rusije Vladimir Putin na ruskim predsedničkim izborima vodi sa 87,32 odsto glasova, pokazuju podaci Centralne izborne komisije nakon obrade 99,65 odsto glasačkih listića. Nikolaj Haritonov je osvojio 4,30 odsto glasova, Vladislav Davankov 3,80 odsto, Leonid Slucki 3,20 odsto,

Izbori za predsednika Rusije trajali su od petka, 15. marta do juče u 20 časova po lokalnom vremenu kada su zatvorena sva biračka mesta.

Rekordna izlaznost u zemljama Balkana

Rekordno visoka izlaznost zabeležena je danas na izborima za predsednika Rusije u zemljama Zapadnog Balkana, saoptile su ruske ambasade, prenose mediji.

Na glasanju u Srbiji, održann u školi pri ruskoj ambasadi na Novom Beogradu, zabeležena je „veoma visoka izlaznost“, naveli su iz ambasade Rusije u Beogradu, dodavši da je glasalo više od 4.700 birača, prenosi RIA. Iz ruske ambasade u Podgorici saopštili su da je izlaznost bila „rekordna“ i da je glasalo 1.500 birača. „Sve je proteklo sasvim mirno, bez ikakvih incidenata. Izlaznost je bila veoma, veoma visoka“, naveli su iz ambasade.

PUTIN PRVO OBRAĆANJE NAKON REIZBORA: Izvor vlasti u Rusiji je narod, svi smo u istom timu

Glasanje u ambasadi održano je i u Severnoj Makedoniji, u Skoplju, gde je izašlo 210 osoba, što je duplo više nego inače, navodi ruska agencija. Ruske diplomate u Bosni i Hercegovini saopštile su da je na biračkom mestu u Sarajevu glasalo 112 birača, dok je 46 osoba ranije iskoristilo svoje biračko pravo u Banjaluci. U ruskoj ambasadi u Albaniji glasalo je 126 državljana Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter